Aleksandar Rakić i Anthony Smith predvode event 29. avgusta u Las Vegasu!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

UFC Fight Night koji će se održati 29. avgusta u Las Vegasu u UFC Apex centru, dobio je konačno glavnu borbu. Na radost fanova na Balkanu, Aleksandar Rakić će imati svoj prvi main event!

Rakić i Smith su planirani za co-main event, dok je glavna borba trebala da bude između Zabita Magomedsharipova i Yair Rodrigueza, ali je Meksikanac otkazao nastup zbog povrede. Odmah je Dana White najavio kako neće tražiti zamenskog borca za Zabita, pa nam je svima manje više bilo jasno da će Rakić i Smith predvoditi ovaj događaj.

Juče je stigla i zvanična potvrda od UFC-a da će ova dva borca poluteške kategorije predvoditi polednji UFC događaj u avgustu mesecu. Jedina „izmena“ će biti ta, da je meč na 3 runde a ne na 5 kako inače bude glavna borba.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Top ten light heavyweights close out a busy August! 💢 Smith vs Rakic – your #UFCVegas8 main event!

Објава коју дели ufc (@ufc) дана

Jako bitan meč za oba borca i neophodna pobeda za put ka vrhu kategorije. Anthony Smith (33-15-0) je u svom poslednjem nastupu poražen od Glovera Teixeire. Prosto niko nije očekivao takvu dominaciju Brazilca koji je u meč ušao kao totalni autsajder. Pogotovo jer je Smith borbu pre Teixeire pobedio Alexandra Gustafssona i bio vrlo dominantan.

Aleksandar Rakić (12-2) se borio poslednji put u decembru 2019. gde je po odluci sudija „izgubio“ od Volkana Oezdemira. Svima je bilo jasno da je taj meč trebao da ode na Rakićevu stranu, pa čak i UFC organizaciji koja mu je dada za protivnika petog borca kategorije Anthony Smitha, dok je „pobednik tog meča“ Volkan Oezdemir dobio nerangiranog borca Jiri Prochazku koji ga je pobedio prekidom u drugoj rundi. Rakić bi potencijalnom pobedom verovatno ušao u TOP 5 poluteške kategorije i bio korak bliži svom cilju a to je šampionski pojas!

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime