Aleksandar Rakić napredovao na UFC Rang listi! Sada je na 4. mestu!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

UFC 253 nam je doneo novog šampiona poluteške kategorije. U borbi za titulu sastali su se Jan Blachowicz i Dominick Reyes. Blachowicz je nokautirao favorizovanog Reyesa u 2. rundi i postao novi UFC šampion poluteške kateogije. Prvi šampion jpš od 2011. godine a da to nisu Cormier ili Jones.

Pobeda Blachowicza dobro je došla i najboljem Srpskom borcu Aleksandru Rakiću, koji je sa 5. pozicije došao na 4. mesto. Rakić je sada u 4. najbolja borca na svetu i potencijalni izazivač za titulu šampionu. Aleksandar Rakić je došao u 5. najboljih boraca planete nakon uverljive pobede nad bivšim izazivačem Anthony Smithom u glavnoj borbi na UFC događaju koji se održao 29. avgusta. Nakon pobede Aleksandar Rakić je poručio svima da je on sledeći i da želi meč sa pobednikom duela Reyes vs Blachowicz.

Kao što smo rekli aktuelni šampion poluteške kategorije je Poljak Jan Blachowicz, na prvoj poziciji je Thiago Santos koji se vraća posle teške povrede i boriće se sa trećeplasiranim zemljakom Glover Texeirom. Pad sa prve pozicije izazivača na drugu doživeo je Dominick Reyes nakon poraza u borbi za titulu. Četvro mesto je Aleksandar Rakić koji je još korak bliži svom cilju, a to je šampionski pojas. Peta pozicija pripada još jednom evropskom borcu Jiri Prochazki. Šesti je Volkan Oezdemir zatim slede Anthony Smith, Nikita Krylov, Johnny Walker i Miša Cirkunov.

Foto: Screenshot

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime