Antun Račić: Stasiak je opasan borac, ali mislim da mu ja i moj stil ne odgovaramo

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Antun Račić će se 09.11 u Zagrebu na KSW 51 boriti protiv bivšeg UFC borca Damiana Stasiaka, za prvu istorijsku titulu prvaka u bantam kategoriji. Antun se trenutno nalazi u Kanadi u Tristar Gymu kod Firasa Zahabia gde će odraditi jedan deo priprema.

Foto: ksw.com

Porazgovarali smo sa Antunom o njegovom meču na KSW 51, pogledajte šta nam je rekao:

Pred tobom je prilika da udješ u istoriju i postaneš prvi KSW šampion u bantamu. Kakav je osećaj naći se u toj prilici i još u svojoj zemlji pred domaćom publikom?

Mislim da sam zasluzeno u ovoj poziciji da se borim za naslov prvaka u KSW bantam kategoriji. Pobjedio sam 4 borbe za redom u KSWu i ponosan sam na taj uspijeh i naravno veselim se mojoj sljedecoj borbi koja ce sigurno biti najvaznoja u mojoj karijeri. Osjecaj je super ali zelim taj naslov i dati cu sve od sebe da ga osvojim pred svojom publikom.

Za protivnika imaš bivšeg UFC borca Damiana Stasiaka o kome sigurno znaš dosta. Kakva je taktika i šta očekuješ od meča?

Da Stasiak je jako nezgodan borac ima dobar parter ali i stojka mu je dobra. Mislim da ce biti zanimljiv mec i smatram da s njim mogu raditi sve od stojke do partera.

Damian je već jednom nastupio u Zagrebu i pobedio domaćeg borca, Filipa Pejića na UFC 2016. Da li misliš da će mu ovoga puta biti teže, jer će Arena biti puna. Veće je interesovanje za ovaj KSW event u regionu nego za UFC 2016?

Mislim da to nema nekog utjecaja na njega ni na mene sigurno da ce biti veliki pritisak meni pred domacom publikom kao i njemu koji opet dolazi u goste u arenu ali ovaj put cu se potrudit da od tamo pode bez pobjede. Ponavljam on je jako opasan ali mislim da mu ja i moj stil ne odgovaramo.

Na ovom eventu će nastupiti dosta boraca sa Balkana, šta očekuješ od naših momaka?

Ocekujem da cemo svi biti maksimalno spremni svi imamo teske protivnike ali ja vijerujem u ekipu sa Balkana koja nastupa na ovom eventu.

Ti se trenutno nalazi u Kanadi u Tristar Gymu. Jedan deo priprema ćeš provesti tu. Kako je došlo do toga i kakvi su uslovi u Tristaru?

Da prvi dio priprema sam odradio u svom timu UFD u Dusseldorfu pa sam na savjet Ivana i Roba posao u Tristar 3 tjedna da promijenim sparing partnere i za sada je sve odlicno treninzi su odlicni ekipa me je prihvatila kao i trener Firas koji mi pomaze puno tako da vjerujem da ce ovo biti dobar camp.

Imaš priliku da radiš sa Firasom Zahabiem, jednim od najboljih trenera današnjice. Koliko ti znači trenirati sa njim?

Firasa sam upoznao kada je dosao u nas u UFD na seminar i robertu u kut
Tako da smo se tu dogovorili da dodem i da ce mi pomoci u pripremama. Covjek je stvarno strucan i volimnacin na koji gleda i pokazuje na treninzima.

Za kraj, koju poruku možeš da pošalješ ljudima koji će doći da vas podrže 09. U Zagreb?

Ljudi vidimo se 9.11 u Areni Zagreb ovo je show koji se ne propusta. Dodite i podrzite ekipu sa balkana👊💪

Foto: mmarocks.pl

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime