Bojković bolji od Milidragovića, rat Čelića i Kukuličića. Povratak Škrijelja, fantastični Bažant, Vrtačić, Ostanek i Barbir!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Večerašnji Armagedon opravdao je sva očekivanja. Gledali smo 7 vrhunskih borbi u Zagrebu. Poznati su i svi finalisti Armagedon turnira koji će se boriti za ugovor sa KSW organizacijom.

Dokaz da će ovo biti uzbudljiva noć uverila nas je već prva borba između Danijela Bažanta i Nikole Đurđeva. Hrvatski borac je slavio fantastičnim „high kickom“ i obezbedio sebi prolaz u finale, gde će se sastati sa borcem kojeg je izbacio u četvrtfinalu, Ninom Škrijeljom.

Nino Škrijelj se „vratio iz mrtvih“. Talentovani crnogorski borac je pobedio Gordana Lovrića prekidom u 2. rundi. Fantastično odrađen meč od strane Škrijelja, Lovrić nije imao odgovor za Ninov grepling sa kojim je dominirao celu borbu. Zanimljivo je da su obojica boraca ispala već u četvrfinalu ali zbog problema sa povredama polufinalisti su otkazali nastup. Škrijelj ovom pobedom odlazi u finale i imaće priliku da se revanšira Bažantu sa kojim je odradio sigurno jedan od najboljih mečeva na dosadašnjem Armagedonu.

Andi Vrtačić je pobedio Milana Filipovića nokautom u 3. rundi. Izuzetno zanimljiva borba, sudar dva totalno različita stila. Prvu runda pripala je Filipoviću koji je odlično kontrolisao protivnika i radio GNP. Već početkom druge runde osetilo se da FIlipović nema snage i da njegov tempo značajno opada. To je iskoristio Vrtačić koji se odlično kretao i pogađao Filipovića. U 3. rundi Vrtačić stiže do još jednog atraktivnog prekida i kupuje kartu za finale.

Patrik Čelić i Lazar Kukuličić su nam priredili pravi rat! Po mom mišljenju borba večeri (uz Bojković- Milidragović). Kukuličić je odlično otvorio meč i pogađao Čelića na nogama. Mnogo razmena i skremblova smo videli u prvoj rundi, koja je pripala crnogorskom borcu. U drugoj rundi slična situacija samo što je konkretniji bio Patrik. I ova borba je otišla u 3. (extra) rundu. U 3. rundi došla je do izražaja bolja kondicija Čelića koji je zasluženo slavio. Svaka čast obojici, ovo je borba u kojoj niko nije izgubio, već dobio veliko iskustvo za nastavak karijere. Nakon borbe Čelić je izjavio „Želim da razbijem Bojkovića!“

Još jedan sudar stilova videli smo na ovom događaju. Ovoga puta je slavio „grepler“ protiv „udarača“. Marko Ostanek dolazi do još jedne brze završnice nad iskusnim Ivanom Bilićem. Fantastičan BJJ ima Ostanek što je dokazao i večeras. Biće izuzetno zanimljivo finale Ostanek-Kosić.

Bivši klubski prijatelji Đani Barbir i Stanislav Krofak su ukrstili rukavice. Pobedu je odneo mlađi borac, Đani Barbir još jednim vrhunskim nokautom. Od samog starta se videlo da jeBarbir „tvrđi“ borac. Čitao je svog protivnika i čekao svoju priliku da eksplodira. Neverovatan osećaj i snagu udaraca ima ovaj momak. Pred nama je opasno finale Barbir-Vrtačić.

Meč koji smo svi najviše čekali je ispunio sva očekivanja. Marko Bojković i Luka Milidragović su odradili vrhunski meč kojeg se ne bi postidele ni najveće svetske organizacije. Dva tinejdžera su toliko zrelo izgledali u oktagonu da nije realno da imaju 18 i 20 godina i ukupno 1 profesionalni meč. I prva i druga runda su bile izuzetno izjednačene i zanimljive pa su sudije bez mnogo dileme dodelile extra rundu. U 3. rundi je Bojković bio konkretniji i imao je taj atom snage više od Milidragovića. Na kraju videli smo sportski pozdrav dva mlada borca koja pre borbe i nisu bila u najboljim odnosima. Finale između Bojkovića i Čelića obećava!

Borba večeri između Jakoba Kosića i Miloša Cvetkovića nije održana. Kako je na jučerašnjem merenju Kosić izjavio Cvetković nije nastupio zbog problema u svom timu. Kosić prolazi direktno u finale gde ga čeka Marko Ostanek iz Ban Tima.

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime