BOMBA! McGregor i Poirier dogovorili meč u decembru i to van UFC-a!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Velike vesti nam dolaze iz Amerike. Kako prenose gotovo svi veliki portali ali i sami borci koji su prihvatili i potvrdili ovu vest. Conor McGregor i Dustin Poirier su dogovorili borbu za 12. decembar ali to neće biti unutar UFC organizacije, već će je organizovati McGregor Sports and Entertainment MMA u saradnji sa Poirierovom humanitarnom organizacijom The Good Fight Foundation.

Kako navode borci, radi se o MMA borbi koja će biti humanitarnog karaktera. Kada je reč o kategoriji ona će prema pisanjima medija biti otvorena. McGregor je izjavio kako će donirati pola miliona dolara humanitarnoj organizaciji koju vodi Dustin Poirier. U Dopisivanju boraca na Twitteru videli smo veliki rispekt jednog prema drugome:

Hej brate! Želiš da odradiš MMA meč u dobrotvorne svrhe? Ovo neće imati nikakve veze sa UFC-om i doniraću pola miliona tvojoj humanitarnoj organizaciji. Prodavaćemo PPV ili dogovoriti nešto sa nekom jakom TV kućom, a pomoćićemo i nekim humanitarnim organizacijama do kojih je i meni stalo, a ja sam uključen u rad mnogih. Radilo bi se strogo o humanitarnoj egzibiciji. 12. decembar u Irskom Point Depotu. Bez merenja, otvorena kategorija i unificirana pravila. Organizovaću sve i pokriti troškove putovanja za tebe i tvoju porodicu. McGregor Sports and Entertainment MMA u saradnji sa The Good Fight Foundation. MMA za dobrotvorne svrhe“

Nije se dugo čekalo na odgovor od strane Dustina Poiriera, koji je bez razmišljanja prihvatio ovu ponudu:

Ja sam za! Hajde da uradimo to! Mnogo ljudi će imati koristi od ovoga“

Nakon toga McGregor nije krio da ima veliko poštovanje za Poriera:

Sjajno! Pregovore ćemo nastaviti ‘offline’. Dobar si čovek Dustine! Poštujem tvoj humanitarni rad, kao i to kako si ponašao nakon naše prve borbe. Imaš moje poštovanje“.

Conor McGregor i Dustin Poirer su se prvi put sastali još 2014. godine kada je McGregor slavio nokautom u prvoj rundi i krenuo u napad na svoju prvu UFC titulu. I McGregor i Poirier su se tada borili u perolakoj kategoriji (66kg). Zanimljivo McGregor je rešio da ovo organizuje bez UFC-a. Da li je to na neki način osveta McGregora predsedniku Dana Whiteu za raspravu i prepucavanje koje su imali predhodnih dana preko medija. Svakako veliki gest McGregora koji je veliki humanitarac ali očigledno da mediji ne prenose to u tolikoj meri kao što prenose njegove skandale kada ih napravi.

ZAPRATITE TRIANGLE TV NA INSTAGRAMU I BUDITE U TOKU SA DEŠAVANJIMA U MMA SVETU!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime