BRAVO! Aleksandar Kukolj preko legende džudoa do finale Svetskog prvenstva!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Aleksandar Kukolj je „šokirao“ svet i plasirao se u finale Svetskog prvenstva u džudou u -100 kg kategoriji!

Aleksandar Kukolj

Kukolj je nedavno napustio svoju matičnu kategoriju gde je imao zapažene rezultate (-90) i karijeru nastavio u višoj kategoriji (-100). Danas u Budimpešti Aleksandar je slobodno možemo reći „šokirao“ svet i plasirao se u finale Svetskog prvenstva.

Put do finala nije bio ni malo lak, Kukolj je eliminisao čak 5 boraca u 5 fantastičnih borbi, a posebno treba izdvojiti pobedu u 4 borbi gde je Aleksandar Kukolj pobedio gruzijca, legendu džudoa i prvog nosioca na ovom šampionatu, Varlam Liparteliania. U prvom meču savladan Lwazi Mapitiza iz Južnoafričke Republike, zatim Gonchigsuren Batkhuyag iz Mongolije. U trećoj borbi Kukolj je bio bolji od Uzbekistanca Mukhammadkarim Khurramova da bi u četvrtoj borbi usledila pobeda nad legendarnim Varlam Lipartelianiem. Plasman u finale obezbedio je pobedom nad Shady Elnahasom iz Kanade.

U finalu će Kukolja čekati Jorge Fonseca iz Portugala. Finalni blok je na programu danas od 17h a možete ga pratiti na kanalima SPORT KLUBA 2. Borba Aleksandra Kukolja se očekuje u intervalu od 17h do 18:15h. Čestitamo Aco, idemo po zlato!

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem borilačkom sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime