Burns posle najveće pobede u karijeri: „Volim svog sparing partnera, ali ja sam sledeći za titulu!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Gilbert Burns je sa još jednim savršenim nastupom stigao do velike pobede. Ovoga puta do najveće u svojoj karijeri. „Durinho“ je posle 5 rundi totalne dominacije pobedio bivšeg šampiona velter kategorije Tyron Woodleya i stavio sebe u red za sledećeg izazivača.

(Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC)

Aktuelni šampion Kamaru Usman je inače klubski drugar i sparing partner Gilberta Burnsa. Oba borca su članovi Blackziliansa koje predvodi Henri Hooft, pa će biti zanimljiv rasplet ove situacije. Zanimljivo, slična situacija koji je doživeo konkurentski ATT sa Colby Covingtonom i Jorge Masvidalom. U top 5 boraca velter kategorije 4 su klubski prijatelji (sada već 3 zbog odlaska Covingtona iz ATT).

Burns je u intervjuu nakon meča izjavio kako voli i poštuje svog sparing partnera Usmana, ali da je on sledeći u borbi za titulu i da je zaslužio tu šansku, kako kaže Gilbert on je spreman već za jul mese:

Jako sam srećan. Trenirao sam naporno za ovaj meč i znao sam da ću uspeti. Sa razlogom sam prozivao sve te likove. Sada moram biti izazivač broj 1! Volim prvaka, inače svog sparing partnera Kamarua Usmana, ali hajdemo, daj mi tu priliku. Cenim te i poštujem, ali ja sam sledeći. Želim da se borim za pojas. Nemam nikakvih povreda i spreman sam već za jul“

Da li Burns zaslužuje borbu za titulu?

Loading ... Loading ...

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime