Da li će Rusija dobiti još jednog UFC šampiona? Petr Yan protiv Jose Alda za bantam titulu!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kao što već svi znamo, šampion bantam kategorije Henry Cejudo rešio je da se povuče iz MMA sporta i završi svoju bogatu karijeru. Dana White je potvrdio da će se u borbi za titulu bantam kategorije boriti legenda Jose Aldo i najveća nada ruskog MMA i čovek koji je u fantastičnoj formi, Petr Yan.

Danima se postavljalo pitanje ko bi mogao da se bori za upražnjenu titulu u bantam kategoriji, ali sve dileme su otklonjene kada je UFC potvrdio međusobni duel Cory Sanghagena i Aljamain Sterlinga. Priliku u borbi za titulu dobio je legendarni Jose Aldo, ako pogledamo trenutnu formu Jose Alda, realno nije zaslužio ovu borbu, ali ne možemo osporiti njegovu reputaciju i ono što je uradio u svojoj karijeri.

Sa druge strane će imati najnezgodnijeg protivnika u kategoriji Petr Yana. Ovaj momak je bivši ACB šampion. Od kako je došao u UFC za samo godinu ipo dana pobedio je u svih 6 nastupa na kojim se borio. U svakoj borbi pokazao je potpunu dominaciju i klasu. Posebno je dominantan bio u svom poslednjem nastupu protiv legendarnog Urijah Fabera.

Ovu vest potvrdio je Dana White u razgovoru za ESPN:

Moji ljudi će me verovatno ubiti zbog ovoga, ali rećiću vam to ovde i sada. Henry Cejudo se povukao a mi radimo na tome da organizujemo borbu između Petra Yana i Josea Alda za novog šampiona bantam kategorije. Još uvek nemamo tačan datum i lokaciju, ali to je borba koju želimo da organizujemo“

Ko će biti novi bantam šampion ?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime