Dana White: „Paulo Costa mora da pređe u polutešku kategoriju!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsednik UFC organizacije Dana White zabranio je Paulo Costi da se takmiči u srednjoj kategoriji nakon još jednog neuspelog skidanja kilograma.

Dana White i Paulo Costa, FOTO: sportskeeda.com

Kao što svi znamo, Paulo Costa skida na srednju kategoriju (84 kg) sa skoro 105 kilograma koliko inače ima, i uvek je „kocka“ da li će u tome uspeti. Nekoliko puta je „Borachinha“ premašio dozvoljenu granicu, a tako je bilo i predhodnog vikenda kada je nekoliko dana pred duel sa Vettorijem izjavio kako ne može da skine na 84 kilograma.

Marvin Vettori pobedio Paulo Costu, FOTO: mmajunkie.com

Marvin Vettori je prihvatio meč sa Costom na 93 kg i ako to nije morao, i dobio je 20% honorara od brazilca. Na dan meča su borci izmereni, Marvin Vettori je bio na 208 ‘pounda’ (94.34 kg) dok je Paulo Costa bio čak na 220 (99.79 kg). Dana White prokomentarisao ovu situaciju:

„dali smo sve od sebe da se ova borba održi i nismo to mogli da uradimo bez lika kao što je Vettori. On se poneo kao apsolutni profesionalac, lik sa kojim je neverovatno dobro sarađivati. To je upravo razlog zašto se borba održala.“

White je pohvalio meč Vettorija i Coste ali nije propustio priliku da naglasi da će Paulo Costa morati da promeni kategoriju:

„opet vam kažem, moramo da odamo svo poštovanje Vettoriju. On je bio spreman da se bori na bilo kojoj kilaži i nije dozvolio da mu sve ovo odvuče pažnju. Na kraju dana, sve se vrti oko borbe. Obojica su dali sve od sebe. Costa je izgledao bolje u petoj, nego u prvoj rundi i po tome vidimo da je bio u dobroj formi. Kada borac dođe toliko težak, postavlja se pitanje da li je on u formi, a on je dokazao da jeste.“

„on će morati da se bori u poluteškoj kategoriji u budućnosti!“

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime