Dejan Tešić i Vladimir Badrljica o meču Barboza vs. Felder

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Pitali smo naše najbolje sudije šta misle o meču Barboza vs. Felder, čija je sudijska odluka podigla mnogo prašine. Juče smo objavili članak sa Velimirom Mladenovim o njegovom viđenju ove situacije, koji je procenio da je po njegovom mišljenju ova borba nerešena. Danas u tekstu ćemo vam prikazti viđenje našeg najboljeg sudije i predsenika sudijske komisije MMA Saveza Srbije Dejana Tešića i Vladimira Badrljice World MMA Organization sudije.

Velimir Mladenov, Dejan Tešić, Alexander Emelianenko i Vladimir Badrljica

Dejan Tešić:

Prva runda Barboza , treća Felder. To je čisto! Sporna je druga runda, a ona je i presudna. Konkretno, Barboza ima bacanje, ali je pasivan u gardu. Felder je aktivniji iz garda pogađa skoro sve laktove i pravi štetu, a zatim ima i pokušaj arm bara. To je okrenulo rundu u njegovu korist.

Vladimir Badrljica:

Jedan od zanimljivijih i dinamičnijih mečeva koje smo gledali u poslednje vreme!

Prvu i poslednju rundu ne moramo puno da komentišemo: prva runda Barboza, treća runda Felder.

Glavna problematika u ovom meču javlja se u bodovanju druge runde u kojoj Barboza zadaje veći broj čistih udaraca, dok Felder, jednom serijom laktova iz podređene pozicije, pravi veću štetu.
Što se kontrole tice Barboza provodi oko 1:10 u dominantnoj poziciji u parteru, dok Felder sve zajedno ima oko 30 sekundi kontrole na žici, kao i pokusaj Arm bara, iz kojeg Barboza izlazi bez puno muke.

Iz svega pomenutog mislim da drugu rundu ipak nosi Edson Barboza, a samim tim i ceo mec.

Moje bodovanje je 29 – 28 Barboza!

Jako zanimljivo od trojice sudija sa kojima smo razgovarali, svako je bodovao drugačije. Mladenov nerešeno, Tešić Felder i Badrljica Barboza. Ovo samo pokazuje koliko je ovaj posao težak pogotovo kada treba doneti odlku na licu mesta. Hvala našim najboljim sudijama na pomoći pri ovako teškoj situaciji!

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime