GDE SU DANAS UČESNICI „PUTA KA VATRENOM RINGU“ !

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ko bi rekao da je od tada prošlo skoro 11 godina! Prvi MMA rijaliti šou „Put ka vatrenom ringu“ okupio je tada mlade borce iz regiona koji su se borili za prestižni ugovor i odlazak u Ameriku. Kao što znamo pobednik je prvi srpski UFC borac Bojan Veličković koji je pobedio Nemanju Uverića u finalu i „kupio sebi“ kartu za Ameriku.

Put ka vatrenom ringu

Ovaj „rijaliti šou“ je bio nalik „The Ultimate Fighteru“ a emitovao se na Happy televiziji. Snimao se sada već davne 2010. godine a tu su upravo ponikli respektabilni borci koji se i dan danas bore. Danas, 11 godina kasnije pogledajte gde su i šta rade neki od učesnika „Puta ka vatrenom ringu“.

Bojan Veličković: Osvajač „Puta ka vatrenom ringu“ je definitivno najbolji i najpoznatiji borac koji je izašao iz ovog rijalitia. Prvi srpski UFC borac se i dalje aktivno bori, a pre samo nekoliko dana osvojio je i titulu SBC šampiona velter kategorije. Veličković ispred sebe ima cilj a to je povratak u najbolju svetsku organizaciju UFC.

Bojan Veličković na svom UFC debiju

Nemanja Uverić: Finalista „Puta ka vatrenom ringu“ se vratio borbama nakon pauze od 4 godine. Uverić je takođe nastupio na poslednjem SBC-u gde je pobedio zanemskog borca iz Gane nakon otkazivanja provobitnog protivnika. U nizu je od 4 pobede a u intervjuu za Triangle TV najavio je da će njegov sledeći protivnik biti „veliko ime“. Sam je rekao da odlaskom u Familiy Fight Team proživljava borilačku mladost. Jedva čekamo sledeći meč ovog nokautera iz Subotice.

Nemanja Uverić

Stevan Živković: Jedan od najboljih mladih srpskih kikboksera oprobao se u tom trenutku u ovom rijaliti šou. Stevan nije uspeo da ostavi dublji trag u MMA sportu ali je imao i te kako zapaženu karijeru u kik boksu. Živković se borio i ostvario pobede na velikim pozornicama kao što su Taftnet Kup, FFC, Enfusion.. Samo 6 meseci nakon što je postao WAKO šampion Evrope, Živković je morao da završi svoju sportsku karijeru i pobedi u najvažnijoj borbi. Dijagnostikovan mu je rak bubrega, koji je Živković uspeo da pobedi! Stevan kroz razne kampanje pomaže sportu u Nišu i bolesnoj deci. Ostaje žal što nismo Živkovića gledali još u ringu, veliki potencijal.

Stevan Živković

Zdravko Dukić: Jedan od boraca koji je obeležio ovaj šou a nije pobednik je definitivno hrvatski borac Zdravko Dukić. Nakon ispadanja iz „Vatrenog ringa“ sledi još jedan poraz, da bi potom Dukić vezao 7 pobeda. Pobedio je u tom trenutku odlične i talentovane borce kao što su bili Anton Radman, Lovro Vrkić, Krsto Bukumirić i Saša Drobac i osvojio Hrvatsku MMA ligu. Svoj poslednji meč radio je 2016. u Rusiji u jednoj od najboljih svetskih organizacija ACB, gde je izgubio sudijskom odlukom od domaćeg borca Rasul Shovkhalova. Od tada „Kesu“ nismo videli u oktagonu. Dukić danas ima firmu koja se bavi transportom (prevozom) u Puli. Šeta što Dukića nismo videli još koji put u oktagonu.

Zdravko Dukić

Danijel Kokora: Kokora se i dalje aktivno takmiči. Pored svoje MMA karijere, Danijel je i MMA sudija ali i trener u svom klubu „Vitez“ u Kovinu. Kokora je odradio veliki broj mečeva, upisao je 21 pobedu i 16 poraza, a u nizu je od 4 pobede. Još uvek nema zakazan meč ispred sebe, a mi se nadamo da ga gledamo u oktagonu uskoro ali kao borca!

Danijel Kokora

Vladimir „Maradona“ Jovanović: Maradona je važio za velikog MMA potencijala. Odličan boks i argesivnost bili su aduti ovog borca iz Pančeva. Jovanović je eliminisan na početku turnira od osvajača istog, Bojana Veličkovića. Maradona je ostvario 9 pobeda i 6 poraza u profesionalnom MMA. Nastupio je i na velikom turniru koji je organizovala ruska M-1 Global organizacija, nalik „Put ka vatrenom ringu“. U poslednjih 4 nastupa ostvario je 4 pobede. Na žalost „Maradona“ je zbog nesreće koja ga je zadesila ostao bez noge i morao da prekine i MMA karijeru. Šteta.

Vladimir Jovanović „Maradona“

Slobodan „Limp“ Maksimović: „Limp“ je nastupio na SBC 29 gde je pobedio brazilskog borca Sergio de Jesusa podeljenom sudijskom odlukom i jako izjednačenom meču. Maksimović je u „Putu ka vatrenom ringu“ ispao od Marko Ignjatovic člana Sekutora (gde sada i on trenira), da bi mu se revanširao sledeće godine na TESLA 2. Limp je uz Veličkovića borac koji je najviše dogurao iz ove generacije i uskoro bi mogli da ga gledamo u nekoj od jačih svetskih ili evropskih organizacija.

Slobodan „Limp“ Maksimović

Prvi MMA rijaliti šou možete pogledati na ovom LINKU. Mentori i glavni treneri su bili tada naši najbolji i nanjpoznatiji MMA borci Dragan „Gagi“ Tešanović i Aleksandar „Rođa“ Radosavljević.

ZAPRATITE TRIANGLE TV NA INSTAGRAMU I BUDITE U TOKU SA DEŠAVANJIMA U MMA SVETU!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime