Ian Garry odgovorio Stricklandu: „Bilo mi ga je žao, ali i on je napadao moju porodicu!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ian Garry (13-0) je gostovao u „The MMA Hour“ kod Ariela Helwanija gde je odgovorio na sve uvrede koje su u proteklom periodu bile upućene na njegov račun i račun njegove porodice.

Sean Strickland i Ian Garry

Najžustrije uvrede su bile od šampiona srednje kategorije Sean Stricklanda (28-5) koji je pominjao i njegovu ženu u lošem kontekstu. Strickland je više puta izjavio kako je žena Iana Garrya, Layla Machado (u javnosti poznatija kao Layla Anna-Lee) pedofil i seksualni predator zbog velike razlike u godinama između njih.

Nedavno je Strickland podelio detalje o svojoj traumi iz detinjstva u emotivnom intervjuu u podkastu „This Past Weekend“ . Tom prilikom izjavio je da je njegov sledeći protivnik Drikus Du Plesis (20-2) otišao predaleko pominjajući njegovog nasilnog oca. Upravo je Ian Garry iskoristio šansu da odgovori Stricklandu smatrajući da je i američki borac preterao.
„The Future“ veruje da bi Sean trebao potražiti stručnu psihološku pomoć i smatra da su upravo ti psihološki problemi i traume iz detinjstva razlog zašto toliko spominje njegovu porodicu.

„Mene lično nije briga šta mu se desilo u detinjstvu i prošlosti ali mislim da je to razlog zašto je sada takav. Nemojte svoje lične probleme i traume lečiti tako što ćete napadati porodice drugih boraca. UFC ima stručnu pomoć za psihološke probleme i oni ti mogu pomoći. Idi razgovaraj sa njima i postupi na način kako treba. Reši to u svojoj glavi jer napadati porodice drugih boraca zbog tvojih trauma iz detinjstva nije u redu. To je neoprostivo. Bilo mi je žao Stricklanda u jednom trenutku ali sam posle shvatio da me nije uopšte briga kada je napao moju porodicu. Nemoj pričati u tom kontekstu ni o kome. Prvo se pozabavi svojim problemima.“

Borba ova dva borca trenutno nema smisla jer su drugačija kategorija i Sean je šampion a Garry borac u usponu. Međutim Ian vidi scenario u kom bi mogao da se nađe u oktagonu sa „Tarzanom“.

„Bilo da je u pitanju ova ili sledeća godina voleo bih se boriti sa njim, jer svaki muškarac ili bilo koja osoba koja spomene mene ili moju porodicu imaće problem sa mnom i dočepaću ga se. U idealnom svetu pred kraj godine mislim da Strickland neće biti šampion kategorije. Verujem da postoji prilika da pređem u srednju kategoriju i povredim ga i smatram da ga mogu toliko povrediti da će zaboraviti sve traume iz detinjstva. A onda će mi biti zahvalan.“

Očigledno je stvar otišla predaleko među ovim borcima i svakako nas očekuju zanimljive nedelje ispred nas. Podsetimo se Stricklanda očekuje odbrana titule 20.januara protiv Du Plesisa dok će Ian Garry nastupiti protiv Geof Nealla (14-5) na UFC298.

YouTube player

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime