Jedan od najvećih potencijala UFC lake kategorije završio karijeru zbog zdravstvenih problema!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

2023. godina je počela loše. Kraj karijere je objavio jedan od najtalentovanijih boraca UFC lake kategorije.

Arman Tsarukyan i Damir Ismagulov

Do danas 12. izazivač lake kategorije Damir Ismagulov (24-2) objavio je da završava svoju sportsku karijeru zbog zdravstvenih problema. Ova vest je šokirala sve iz razloga jer je Ismagulov imao meč 17. decembra protiv Armana Tsarukyana gde je doživeo svoj prvi UFC poraz.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Triangle TV (@triangle.tv)

Damir Ismagulov je borac iz Kazahstava koji je svoju karijeru gradio u Rusiji. Ima samo 31 godinu i 26 profesionalnih mečeva. U UFC je stigao kao M1 Global šampion lake kategorije gde je počistio kategoriju i stekao epitet jednog od najperspektivnijih boraca lake kategorije na svetu. U UFC promociju je stigao još davne 2018. godine, ali je do dana današnjeg odradio samo 6 borbi (5 pobeda i 1 poraz) zbog čestih povreda i zdravstvenih problema.

Ostaje žal što nikada nije uspeo da pokaže svoj pun potencijal. Izuzezno kvalitetan borac, odlično potkovan u svim segmentima borbe. Nadamo se da će se Damirovo zdravstveno stanje stabilizovati i da ćemo ga u budućnosti videti još koji put u kavetu.

Još uvek se ne zna tačno šta je problem sa Ismagulovim i zbog kojih zdravstvenih problema je završio borilačku karijeru. Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime