Jon Jones o finansijama u UFC: „Mnogi borci imaju drugi posao i žive u sali, to je tužno!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jon Jones ne odustaje u svojoj borbi protiv UFC kompanije koja ne plaća adekvatno svoje borce. Najveći problem UFC-a je taj što su borci mizerno plaćeni a to je realno sam vrh sporta i na neki načim nema bolje od toga.

Jon Jones (Photo by Kevork Djansezian/Zuffa LLC/Zuffa LLC)

Prema rečima Jona Jonesa, mnogi UFC borci rade pored MMA dodatne poslove, spavaju u salama i pozajmljuju novac od roditelja da bi pregurali, a govorimo o samom svetskom vrhu i najboljoj svetskoj organizaciji:

Ne tražim nikakav preterani iznos i svestan sam da je u svetu pandemija. Znam i da izgledaš pohlepno kada si multimilioner i tražiš još više. Jasno je meni sve to, ali svestan sam da imam glas i platformu da napravim drastičnu promenu. Mnogo je onih koji su baš u katastrofalnoj situaciji, ali nisu u poziciji niti smeju da o tome govore javno. Da, mnogi imaju dodatni posao, da pozajmljuju novac od roditelja… Znam puno boraca koji žive u Jackson-Wink sali jer ne mogu sebi da priušte svoj stan. A to su UFC borci. Dakle, ovo je tužno!“

Jon Jones je u gostovanju na Wild Ride Podcastu izjavio da je spreman biti u još gorim odnosima sa predsednikom Dana Whiteom i da je spreman ako bude potrebe da se ne bori nekoliko godina dok se stvari unutar organizacije ne promene:

Ako trebam da imam loš odnos sa Danom, da pauziram dve- tri godine samo kako bih ukazao na sve šta se trenutno događa. To su stvari zbog kojih te ljudi pamte više nego što te pamte po osvajanju pojaseva. Ja sam ovde i zbog mladih boraca!

Jones kaže da je spreman i za dogovor i kompromis sa organizacijom:

Ne želim u skorije vreme da se vraćam u oktagon. Trenutno nisam zainteresiran za nastup u UFC-u i tako će biti sve dok me ne plate onoliko koliko stvarno zaslužujem. Mislim da šaljem vrlo snažnu poruku kada stojim uz ono u šta verujem. Smatram i da će s vremenom u UFC-u shvatiti koliko su tvrdoglavi, da u meni imaju jednog posebnog sportistu i šampiona i da će se u budućnosti naći sa mnom na pola puta!

Jon Jone je po mnogima najbolji MMA borac svih vremena a pokrenuo je revoluciju protiv UFC-a i njihove politike plaćanja borca. „Podržao“ ga je i Jorge Masvidal koji je takođe javno kritikovao UFC i ne želi da se bori za manje nego što smatra da zaslužuje. Biće zanimljiv rasplet UFC organizacije u budućnosti po pitanju plaćanja boraca, ali jedno je sigurno da su borci zaslužili mnogo više.

 

Poslednje vesti

Povezani članci

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime