Jones smatra da Khabib ne sme da bude ispred njega: „On je pobedio 4 borbe za titulu a ja 15!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jon Jones je čestitao Khabibu Nurmagomedovu na pobedi na UFC 254 i na svemu što je učinio u svojoj MMA karijeri, ali smatra kako ne može da bude najbolji „pound for pound“ borac niko osim njega.

Jon Jones

Kao što znamo Khabib je na konferenciji posle borbe izjavio kako želi da ga UFC stavi na prvo mesto na „pound for pound“ listi boraca, kako je to zaslužio sa 29:0 i 13:0 unutar UFC oktagona, na šta je Jones imao primedbu kao što on obično radi, serijom Tweetova:

Khabib je upravo dokazao zašto je šampion. Sve dok ne uzmem onu tešku krunu, odobriću ti to mesto“

15 svetskih titula, brojke ne lažu. Čestitam Khabibu na neverojatnoj karijeri. Znam da je svog oca, kao i milione fanova širom sveta učinio ponosnim. Neka ga Bog blagoslovi na njegovom putovanju. Ovo je definitivno bio moćan  trenutak, ali i moja logika definitivno pije vodu“

Ja ću onda samo odjednom da zatražim pojas teške kategorije i videćemo da li će mi ga dati. Kad već možemo da tražimo razne stvari… Osvojio sam 15 svetskih titula, a on je upravo osvojio svoju četvrtu. Neverojatno mi je da je ovo uopšte tema razgovora. Da sam se samo pre četiri meča počeo boriti za titule, i ja bih izgledao kao apsolutna zver. Ali OK, izgleda da vrediš samo onoliko koliko i tvoja poslednja borba u ovoj igri“

Prokomentarisao je Jones njegov početak karijere i podsetio da je ipak on najmlađi UFC šampion u istoriji:

Potpisao sam ugovor sa UFC bukvalno devet meseci nakon prve MMA borbe. To je neviđeno. Kad sam potpisao bio sam jedan od najmlađih boraca na rosteru, najmlađi šampion u istoriji sporta, a imao sam samo tri konkurentne borbe. Vi želite da je budem tih i pustim ga da uživa u svom trenutku, a da ja trebam da sedim i gledam kako se moj naporni rad srozava na rankingu. To nije pošteno prema mojoj porodici, kao ni timu ljudi koji su žrtvovali toliko toga da me dovedu ovoliko daleko. Preko 50 posto karijere sam bio u borbama za titule. LeBron James ima pravo da pobedi u utakmici za samo jedan poen, ali ne i Jon Jones. Čoveče, stvarno sam vas razmazio. Ako ćemo da pričamo o takmičenju u popularnosti, rado ću prihvatiti poraz. Ali ovo sranje nema veze sa slavom ili time da ste dobra osoba. Dao sam svoj život ovoj igri i dužan sam samom sebi da ovako govorim. Nisam uopšte ogorčen. Stvarno poštujem Khabiba i to kakav je čovek, ali biti najbolji je nešto što se zaslužuje, a ne poklanja. Nažalost, četiri borbe za titulu to ne donose, bez obzira na to koliko se to nama svidelo.

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime