Kamaru Usman: „Krajem marta Afrka će imati 4 UFC pojasa!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kamaru Usman je još jednom dokazao da je neprikosnoven u velter kategoriji. Nakon pobede nad Gilbert Burnsom na UFC 258, Usman je pobedio gotovo sve top borce kategorije.

Francis Ngannou, Kamaru Usman i Israel Adesanya

Počele su priče i o potencijalnom prelasku Usmana u višu (srednju) kategoriju, gde titulu drži njegov zemljak Israel Adesanya. U razgovoru za ESPN, Usman je izjavio kako ima želju da pređe u srednju kategoriju, ali da se ne bi borio protiv svog sunarodnika Israela Adesanye:

Apsolutno, ako Izzy pređe u polutešku kategoriju. Prešao je u višu kategoriju, ali ako napusti titulu srednje kategorije i ne bude želeo više da se bori u njoj, apsolutno. Borio bih se u srednjoj kategoriji. Trenutno nema šanse da bih prešao u srednju kategoriju i borio se protiv Izzyja. Nisam zainteresovan za tako nešto. Više bih voleo da su dva afrikanca sa UFC pojasom, nego jedan sa dva.

Usman je spomenuo i trećeg afrikanca Francisa Ngannoua koji se bori protiv Stipe Miočića na UFC 260 i najavio je još jedan UFC pojas za Afriku:

Takođe, na kraju marta (Miočić vs. Ngannou 2) u UFC-u će biti tri afrikanca sa četiri pojasa šampiona. Aludirajući na pobedu Ngannoua nad Miočićem

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime