Kayla Harrison: „Ja sam ženska verzija Khabiba!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Dvostruka zlatna olimpijka u džudou a sada MMA borkinja Kayla Harrison za vreme gostovanja na ESPN-u, dobila je zadatak da opiše samu sebe kao borca. Ona je našla vrlo zanimljiv opis.

„Ja sam ženska verzija Khabiba Nurmagomedova, samo još bolja. Khabib je sjajan borac, fenomenalan rvač, a u prošlosti je radio i džudo. Ipak mislim da svet još uvek video atletu kao što sam ja! Način na koji je završavam borbe je bolji od njegovog!“

Pošto Kayla dolazi iz džudoa, sve češće dolazi do upoređivanja sa Rondom Rousey. Kako je svima poznato i Ronda je pre MMA karijere imala zapaženu džudo karijeru. Takodje je Ronda i prvi SUPERSTAR ženskog MMA, devojka koja je muški i ženski MMA na neki način dovela do ravnopravnosti. Ali kako Kayla kaže, što se tiče džudoa nema smisla upoređivati njih dve.

„Mislim da smo u džudou neoporedive. Da li je uopšte to bitno ? Ronda je osvojila bronzanu medalju na Olimpijadi, jedno svetsko srebro i svetski kup. Ja sam osvojila dva olimpijska zlata, svetsko prvenstvo, juniorsko prvenstvo, svaki svetski kup i grand slem. I sve sto sam osvojila barem dva puta! Tako da nas u džudou ljudi ne upoređuju. Što se tiče MMA, ona je tu napravila stvarno velike stvari. Srušila je barijere i osigurala da danas imam posao i zahvalna sam joj na tome. Ona je uvek bila osoba koju sam „jurila“ i koju mi je bio cilj nadmašiti. Zato verujem da ću je nadmašiti i u MMA“, rekla je Kayla koja je jedno vreme bila cimerka sa Rondom.

Kayla ima trenutni skor od 5 pobeda bez poraza. Očekuje je meč 11.10.2019 na PFL protiv Genah Fabian.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime