Khabib o Fergusonu: „Nikada ga nisam smatrao elitnim borcem lake kategorije!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Neporaženi sada već bivši MMA broac i UFC šampion Khabib Nurmagomedov, sa pravom se smatra jednim od najboljih boraca svih vremena.

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson

U svojoj karijeri zabeležio je 29 pobeda bez poraza uključujući čak 13 pobeda u UFC organizaciji. Khabib je „počistio“ celu laku kategoriju i savladao gotovo sve top borce u istoj, osim Tony Fergusona sa kojim mu definitivno nije suđeno da se bori. Čak i oni koji ne veruju u teorije zavere, poverovali su kada je u pitanju ovaj meč.

Khabib Nurmagomedov (Photo by Steven Ryan/Getty Images)

Njihov duel je otkazivan čak 5 puta a bili su i nebolozni razlozi, od toga da se Ferguson sapleo na kablove tokom snimanja promo materijala za UFC i povredio koleno do hospitalizacije Khabiba samo nekoliko časova pred borbu. Poslednji u nizu bio je onaj kada je na početku pandemije virusa, Khabib i njegov tim ostao zatvoren u Rusiji i usmesto njega se borio Gaethje protiv Fergusona.

Na Twitteru se pojavio snimak Khabiba i borca poluteške kategorije Magomeda Ismailova. Khabib je upitan za kojom borbom žali a da se nije dogodila, na šta je „The Eagle“ izjavio da je to borba protiv Tony Fergusona, ali da smatra da „El Cucuy“ nije elitni broac lake kategorije:

Mislim da je to borba protiv Tony Fergusona, ali da ti priznam da ga nikada nisam smatrao elitnim borcem lake kategorije. Bio je jako dobar ali nisam ga smatrao takvim, jer je nemoguće da budeš u eliti sa 37 godina. NIkad niko ni ranije to nije uspeo, u tome ne bi uspeo ni ja. Sa 37 godina u lakoj kategoriji,  stvarno nema šanse, to mogu samo teškaši“

Khabib je kako kaže „sanjao“ tu borbu, ali da se ispostavilo da Ferguson i nije taj kvalitet kada su došli „bolji“ protivnici:

To je moje mišljenje koje ne možeš da promeniš. Pored toga, od 2016. godine se borio protiv Kevina Leea, Edsona Barboze, Anthony Pettisa i Donald Cerronea. To su borci koji tokom poslednje četiri godine imaju zajedno 20 poraza. Činjenica je da se od 2016.  jedno vreme nije borio protiv dobrih boraca. Onda su mu na red došle borbe protiv Gaethjea i Oliveire, i šta se onda dogodilo? Deklasirali su ga, videli ste to. Oba borca su dominirali Tonya. Sanjao sam tu borbu, ali nije nam bila suđena!

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu! 

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime