LOŠA NOĆ ZA FAVORITE: Brunson nokautirao Shahbazyana, Maia završila Calderwood!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Završen je UFC Fight Night 173 koji neće po dobrom pamtiti oni koji su se kladili na ovaj događaj. Skoro svi favoriti su zakazali na ovom dogašaju i izgubili. Neki čak i mnogo lakše nego što smo mislili da je moguće.

Derek Burnson i Edmen Shahbazyan

Događaj je predvodila borba u srednjoj kategoriji između Edmen Shahbazyan i Derek Burnsona. Ova borba je trebala da bude mladom Edmen Shahbazyanu ulaznica za TOP 5, ali se iskusni Burnson ispostavio kao veoma tvrd orah za mladog Jermena. I ako su mu kladionice davale minimalne šanse, Burnson je uspeo da dođe do pobede fantastičnim preformansom. Nokautirao je Shahbazyan u 3. rundi, posao je mogao da završi i u 2. ali je zvono spasilo mladog borca. Ovom fantastičnom pobedom, Burnson je ugasio „hype“ oko Edmen Shahbazyana i pokazao da je spreman za vrh kategorije.

Joanna Calderwood je mnogo izgubila noćas. I ako je bila sledeća izazivačica za titulu ženske muva kategorije,  „Bad MoFo“ je rizikovala i prihvatila borbu protiv Jennifer Maie koja za nju možda i nije imala toliko smisla. Calderwood je poznata po dobrom boksu, što je pokazala na početku meča, odlično je pogađala protivnicu i rukama i nogama ali posle jednog klinča preselila je borbu u parter. Ako samo pogledamo prezime njene protivnice (Maia), jasno nam je koje joj je glavno oružje i gde ne treba otići sa njom. Tu grešku je napravila Calderwood i epilog je bila završnica polugom na ruci (armbar) Brazilske borkinje.

Jenifer Maia i Joanne Calderwood

Vicence Luque i Randy Brown su nam doneli jednu zaista zanimljivu borbu. Luque je jedan od retkih favorita na sinoćnjem događaju koji je opravdao taj status. Gledali smo vrlo izjednačenu borbu na nogama, do kraja druge runde, kada Luque pogađa sjajnim kolenom iz klinča Browna, da bi ga potom završio sa nekoliko dodatnih udaraca. Ovaj momak je zver!

UFC Fight Night 173 – Rezultati

Derek Brunson def. Edmen Shahbazyan – TKO (R3 0:26)
Jennifer Maia def. Joanne Calderwood – SUB (R1 4:29)
Vicente Luque def. Randy Brown – KO (R2 4:56)
Bobby Green def. Lando Vannata – jednoglasna sudijska odluka

Jonathan Martinez def. Frankie Saenz – TKO (R3 0:57)
Nathan Maness def. Johnny Muñoz – jednoglasna sudijska odluka
Jamall Emmers def. Vincent Cachero – jednoglasna sudijska odluka
Chris Gutiérrez vs. Cody Durden Draw – nerešena borba

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime