Mike Tyson o zaradi Francisa Ngannoua: „Toliko koštaju moje pripreme!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedan od najvećih boksera svih vremena Mike Tyson, javno je kritikovao UFC zbog premale zarade koje dobijaju borci ove promocije.

Francis Ngannou i Mike Tyson

Poznato je da UFC jako mali procenat prihoda daje svojim borcima i to je jedan od najvećih problema u MMA sportu. Kao što znamo Francis Ngannou je u sukobu sa UFC promocijom jer ne želi da bude tako malo plaćen kao šampion i želi da ima slobodu da ukoliko se ukaže prilika odradi i koji boks meč.

UFC svoje borce „zatvara“ ekskluzivnim ugovorima prema kojim borci ne mogu da se takmiče ni u jednom drugom sportu dok ugovor traje. Takođe borci ne mogu da imaju svoje sponzore na banerima i opremi jer UFC ima svoje sponzore, a znamo da je to jedan od osnovnih prihoda svih sportista.

U svom poslednjem meču gde je branio titulu šampiona teške kategorije protiv Ciryl Ganea, Francis Ngannou je zaradio 600 hiljada dolara dolara, dok je Ganeu pripalo 500 hiljada. Dok primera radi bokseri Tyson Furry i Detonay Wilder su za svoj meč zaradili blizu 30 miliona dolara.

U svom podcastu Mike Tyson je razgovarao sa Israelom Adesanyom o ovoj temi i javno su podržali Francisa Ngannoua:

“Poštovanje za mog momka, mog velikog brata Francisa. Razvalio je ulazna vrata i rekao: ‘Gledajte, ovako stvari stoje. Ovoliko me plaćaju, a ja sam to što jesam. Sve im je objasnio’. Mike, zamisli da si na vrhuncu svoje karijere i boriš se i zarađuješ cifru koja je ekvivalentna njegovih 600 hiljada dolara po borbi. To bi bilo užasno.“ izjavio je Adesanya

Zatim se nadovezao Mike Tyson sa činjenicom koja opisuje realno stanje i razliku između zarade u boksu i mma sportu:

“Slušaj, toliko bi iznosili troškovi mog treninga. Toliko koštaju moje pripreme.“

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime