Ngannouova sudbina u UFC pod znakom pitanja! Šampionu istekao ugovor, problemi oko novog!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Francis Ngannou je stigao do odbrane titule UFC šampiona teške kategorije pobedom nad Ciryl Ganeom na UFC 270.

Francis Ngannou i Ciryl Gane na UFC 270, FOTO: mmajunkie.com

Duel dvojice bivših sparing partnera pripao je „Predatoru“, a po ugovoru koji Ngannou ima sa UFC promocijom, ovo je poslednja borba. Kao što znamo već duže vreme postoji sukob na relaciji između Ngannoua i UFC-a, konkretno Dane Whitea.

Već nekoliko puta šampion teške kategorije je u javnosti iznosio da nije zadovoljan finansijama i tretmanom koji UFC ima prema njemu i da je pitanje kako će se ova priča završiti. O lošem odnosu između Ngannoua i Whitea, najbolje govori činjenica da predsednik UFC-a nije bio u oktagonu i uručio pojas Francisu već je to učinio Mick Maynard (UFC match maker).

Francis Ngannou nakon pobede i Mick Maynard

Ngannou je ovo bio poslednji meč po ugovoru sa UFC, ali je pobedom nad Ganeom aktivirao klauzulu koja traje još 12 meseci ili jednu borbu, a detaljnije o tome je govorio na konferenciji za medije nakon borbe:

„Već dugo razmišljam o svojoj poziciji u kompaniji, tako da to nije ništa novo. Novac mi nije glavni motiv. Naravno da je bitan, ali ja pre svega vidim da me loše tretiraju. Ne osećam slobodu. Mi borci dajemo mnogo toga u ovom poslu, rizikujemo svoje zdravlje i telo i mislim da smo zaslužili bolji tretman. Prilazio sam puno puta UFC-u i nisam ništa dobio, slobodno mogu da kažem da sam ostao bez opcija. Nisam razočaran zbog toga, nalazim se u jednom potpunom unutrašnjem miru i siguran sam u svoje odluke“

Ngannou je razočaran tretmanom UFC-a prema njemu, ali potajno veruje da će on i promocija pronaći zajedničko rešenje:

„Ovo je sad već novo poglavlje i mnogo toga se izdešavalo. Razočaran sam, ali mislim da nije bitno kako se ja osećam. Kroz poslednjih nekoliko godina sam pokazao volju da ostanem u UFC-u i potpišem novi ugovor. Tražio sam samo da me više poštuju. Mogli su da se potrude i reše ugovor, ali sad smo u poziciji gde su svi frustrirani, gde sam ja izgubio želju da radim ovo. Prestati sam da uživam u ovome jer se igraju sa mojim mozgom. Pokušavam da se smirim i nadam se da će se sve stvari rešiti na kraju.“

Ispred nas je zanimljiv period i rasplet oko ugovora Francisa Ngannoua. UFC kao velika kompanija ne bi smeo da dopusti da njihov šampion teške kategorije ne dobije novi ugovor zbog lošeg tretmana i finansija. Videćemo šta će se dogoditi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Triangle TV (@triangle.tv)

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime