OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Glover Teixeira protiv Jamahal Hilla za titulu u januaru!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nakon nerešenog ishoda borbe između Magomeda Ankalaeva i Jana Blachowicza, pojas poluteške kategorije nema svog vlasnika.

Glover Tiexeira i Jamahal Hill za titulu šampiona na UFC 283

Čelnici UFC kompanije su nam još jednom dokazali da od njih možemo očekivati „neočekivano“ a pred nama je jedno od većih „iznenađenja“ u odabiru borbe za titulu šampiona.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели UFC Europe (@ufceurope)

Prvi PPV događaj u 2023. godini UFC 283 koji se održava u Brazilu 21. januara, gledaćemo i duel Glovera Teixeire i Jamahal Hilla, verovali vi ili ne za titulu UFC šampiona poluteške kategorije!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Triangle TV (@triangle.tv)

Životni moto Jamahal Hilla bi trebao da bude „u pravo vreme na pravom mestu“. Nisu sporni kvaliteti ovog perspektivnog borca, ali moramo priznati da se nije dogodilo da neki borac ima ovoliko „sreće“.

Rasplet situacije u poluteškoj kategoriji:

Nakon što se UFC šampion Jiri Prochazka povredio i morao da otkaže borbu protiv Glovera Teixeire, iskusni brazilac je odbio da se bori protiv trećerangiranog Magomeda Ankalaeva, a UFC je u borbi za titulu UFC šampiona poluteške kategorije upario Magomeda Ankalaeva i Jana Blachowicza (broj 2 i broj 3 izazivača).

Jiri Prochazka

Borba između spomenute dvojice završena nerešenim ishodom, a UFC je obećao Teixeiri napad na titulu, čelnici promocije su rešili da pronađu protivnika za iskusnog brazilca.

Aleksandar Rakić se povedio u meču sa Janom Blachowiczem

Pošto je četvrtoplasirani borac kategorije Aleksandar Rakić povređen, UFC je priliku za napad na titulu dao borcu koji se nalazi na poziciji šestog (sada pošto nema šampiona sedmog) izazivača kategorije Jamahal Hillu. I ako se Anthony Smith nalazi jednu poziciju ispred Hilla i ova dvojica su trebala da se bore u martu, UFC je ipak odlučio da napad na titulu dodeli mlađem borcu – Jamahal Hillu.

Jan 25, 2020; Raleigh, NC, USA; Jamahal Hill (red gloves) and Darko Stosic (blue gloves) during UFC Fight Night at PNC Arena. Mandatory Credit: Rob Kinnan-USA TODAY Sports

Videćemo da li će Hill iskoristiti priliku koju mu je pružio UFC. Perspektivni Hill iza sebe ima 3 pobede u nizu (Santos, Wallker i Crute). Od dolaska u UFC promociju ostvario je pet pobeda i samo jedan poraz u meču sa Paul Craigom.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime