Poništena PFL pobeda Renana Ferreire protiv Fabricia Werduma!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Sportska komisija New Jerseya donela je konačnu odluku vezano za konkroverznu borbu i završetak na početku ovogodišnje PFL sezone.

FOTO: MM Fighting

Za one koji nisu upućeni, duel dva teškaša iz Brazila Renana Ferreire i Fabricio Werduma sastali su se u prvom kolu PFL sezone teške kategorije.

Ferreira je slavio tehničkim nokautom nakon dva ipo minuta borbe, ali problem je nastao u situaciji kada je Fabricio Werdum imao Ferreiru u „Trianglu“ gde se jasno videlo da je borac iz Brazila tapkao na polugu, što je promaklo sudiji Keith Petersonu koji nije registrovao tu situaciju.

Jasno se na snimku videlo da je Ferreira tapkao i definitivno svi argumenti i snimci su na strani Werduma. Slučaj je jako brzo obišao celu MMA zajednicu i stigao do arbitražne komisije Atlantic City-a gde se održao PFL događaj. Uzete su izjave svih sudija sa događaja kao i Keith Petersona koji je izjavio kako je bio na kontra strani i nije mogao da vidi položaj ruke i tapkanje Ferreire i da je video to, prekinuo bih borbu i proglasio Werduma pobednikom.

Pošto se to nije dogodilo, iskusni brazilac ne može da dobije pobedu, već je ishod borbe prebačen u „No contest“. Obojica boraca dobiće po 1 bod. Naredno kolo PFL lige održaće se 25. juna i tada ćemo saznati koga su čelnici organizacija uparili za drugo kolo.

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu! 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime