Pre tačno 5 godina UFC je došao u Zagreb a debitovali Veličković, Hadžović i Pejić!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kako vreme leti! Na današnji dan pre tačno 5 godina, UFC je došao po prvi put na ove prostore i održao event u Zagrebu.

UFC Zagreb

UFC Fight Night 86 predvodio je duel između teškaša Juniora Dos Santosa i Bena Rothwella, koji je brazilac pobedio jednoglasnom sudijskom odlukom. Publika u regionu imala je priliku da uživa u borbama domaćih boraca a jedinu pobedu za balkance na tom događaju odneo je Bojan Veličković.

Priliku da debituju u UFC su dobili Bojan Veličković, Damir Hadžović i Filip Pejić. Povratak u UFC oktagon imao je i legendarni Igor Pokrajac koji se borio sa sadašnjim UFC šampionom Jan Blachowiczem i pružio nam vrhunski meč. Pokrajac je pružio jednu od najboljih borbi u svojoj karijeri a izgubio je od Blachowicza sudijskom odlukom.

Bojan Veličković je započeo svoju UFC karijeru pobedom nad neporaženim u tom trenutku italijanskim borcem Alessio Di Chiricom. Zanimljivo, Veli je svoj prvi nastup u UFC radio u srednjoj kategoriji, dok je ostatak karijere proveo u velteru.

Bojan Veličković na UFC u Zagrebu

Filip Pejić je debitovao protiv poljskog borca Damiana Statiaka na UFC u Zagrebu. Spuštanje u bantam kategoriju (do 62 kilograma) ispostavilo se kao pogrešan potez za „Nitra“ koji prosto nije ličio na sebe usled velikog broja skinutih kilograma. Pejić je izgubio od Stasiaka prekidom u 1. rundi. Ispostavilo se da je ovo bio prvi i jedini meč Pejića u najboljoj svetskoj organizaciji.

Filip Pejić i Damian Stasiak

Damir Hadžović takođe nije imao debi za pamćenje u UFC. Mairbek Taisumov je nokautirao „Bosanskog bombardera“ u prvoj rundi i osvojio bonus za „performans večeri“.

Taisumov i Hadžović

Na ovom događaju trebao je da nastupi i Bojan Mihajlović protiv Francisa Ngannoua ali je taj duel otkazan i pomeren za par meseci kasnije, gde je kamerunac slavio nokautom. Umesto Bojana, na UFC u Zagrebu priliku za debi dobio je Curtis Blaydes koji je poražen od sadašnjeg UFC šampiona.

Francis Ngannou i Curtis Blaydes

Ko bi rekao da je prošlo 5 godina, kao juče da je bilo! Nadamo se da će UFC kada prođe ova situacija sa virusom ponovo posetiti naše prostore i održati događaj u Zagrebu ili Beogradu.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime