Stipe Miočić je novi-stari prvak! Do titule posle preokreta

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Stipe Miočić je novi – stari prvak UFC-a u teškoj kategoriji. Definitivno je Stipe trenutno (a možda i u istoriji) najbolji teškaš na svetu.

MMA Junkie

Daniel Cormier je pobedio u prvom meču, dugo se čekao ovaj revanš. Imali smo priliku da uživamo u odličnom meču izmedju dva vrhunska borca i pre svega pravih sportista i ljudi koji prezentuju ovaj sport na najbolji mogući način. U ovom sportu na žalost jedan mora da izgubi i samo jedan može biti šampion, a nema sumnje da obojica to zaslužuju.

Stipe je u ovom meču pokazao svoju izdržljivost i karakter. Nije dobro počeo meč za njega, od samog starta Daniel Cormier je preuzeo inicijativu i bio bolji borac. Cormier je nadboksovao Miočića, dominirao celu prvu rundu, koju je dobio i više nego uverljivo.

U drugoj rundi smo gledali pravi rat. Iskreno ne sećam se da je teška kategorija videla ovakvu rundu do sada. Oba borca su dala sve od sebe, pogđali precizno i jako. Nekako je DC delovao konkretnije i u ovoj rundi, ali dobra stvar za Miočića je ta što se konačno uključio u ovu borbu.

Treća runda nije bila toliko zanimljiva, ali i kako da bude posle onakve runde! I u njoj je Cormier delovao bolje i sigurnije od Stipe.

Četvrta runda počinje Stipe je otvara lagano, na prvi pogled kraj malih ekrana delovalo je kao da se Stipe oprostio od titule i da je to to od njega. DC je delovao i više nego sigurno. Miočić je odličnim kombinacijama udarcima u telo načeo prvaka i na minut do kraja uspeva da nokautira Cormiera i vrati pojas u svoje ruke. Zaista fantastična borba, verujem da fanovi ne bi imali ništa protiv da se organizuje triologija ove borbe.

Izvor: MMA Junkie

Stipe Miočić def. Daniel Cormier – tehnički nokaut (R4, 4:09)

Nate Diaz  def. Anthony Pettis – jednoglasna sudačka odluka

Paulo Costa def. Yoel Romero – jednoglasna sudačka odluka

Sodiq Yusuff def. Gabriel Benítez – TKO (R1, 4:14)

Derek Brunson vs. Ian Heinisch – jednoglasna sudačka odluka

 

Khama Worthy def. Devonte Smith – TKO (R1, 4:14)

Cory Sandhagen def. Raphael Assunção – jednoglasna sudijska odluka

Drakkar Klose def. Christos Giagos – jednoglasna sudijska odluka

Manny Bermudez def. Casey Kenney – jednoglasna sudijska odluka

Hannah Cifers def. Jodie Esquibel – jednoglasna sudijska odluka

Ho Kang def. Brandon Davis – podeljena sudijska odluka

Sabina Mazo def. Shana Dobson – jednoglasna sudijska odluka

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime