Sukob Jonesa i Whitea! Jones zatražio raskid ugovora: „Dana ne treba mi ovo sranje!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Izgleda da je ozbiljno „zapelo“ u odnosu Dana Whitea i Jona Jonesa. Predsednik UFC-a i šampion poluteške kategorije su ušli čak u javno raspravu na društvenim mrežama. Jones je čak izjavio kako je spreman da napusti UFC.

Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Sukob je krenuo još pre nekoliko dana kada su propali pregovori za „super fight“ između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua i prelazka „Bonesa“ u tešku kategoriju. Dana White je izjavio kako su pregovori propali zbog velike sume novca koju je Jones zahtevao za tu borbu, dok sam Jones izjavljuje kako je to laž i da nije bilo apsolutno nikakvih priča o novcu.

Predsednik UFC-a je odlučio da neke informacija podeli sa medijima vezano za Jonesove zahteve, kako kaže UFC šampion je imao slične zahteve za borbu protiv Ngannoua kao Detonay Wilder za borbu sa Tyson Furyem:

„Citiram ga sada i rećiću vam šta je on predložio mom advokatu. Rekao mu je da želi novac kakav zarađuje Deontay Wilder. Mislim da se radi o 30 miliona dolara, da je toliko Wilder zaradio. Zabavno biti u sali ujutru i gledati Jonesove tweetove u kojima tvrdi da ja lažem. Imamo njegove tekstualne poruke koje mi je poslao. Nije da ne mogu da dokažem da je ovo što vam govorim istina. Imamo poruke, ali to neću da objavim u medijima. Ako on želi možemo da sednemo na detektor laži i da vidimo ko govori istinu.

U poslednjoj poruci je malo „spustio loptu“ :

Ne želim da se svađam sa njim. On je zaradio već mnogo novca. Pogledajte šta je sve uradio u svojoj karijeri. Ja sam taj koji govori da ovde nema nikakve rasprave. On je najbolji borac svih vremena. Bez obzira na to šta vi mislite o njegove poslednje dve borbe, troje ljudi čije mi je mišljenje važno je reklo da je on pobedio. On je neporažen, a borio se sa svim najboljim borcima, čak uz sve to što radi izvan oktagona. Problemi sa zakonom, drogom, alkoholom. Pored svega toga on je i dalje najbolji.

Naravno Jon Jones nije mogao da ne prokomentariše ovakve stvari upućene na njegov račun, pa je odgovorio u nekoliko Tweetova:

Ako ćeš da se držiš tih laži, onda ću i ja nastaviti da se branim. Molim te, reci svom advokatu Hunteru Campbellu da objavi te tekstualne poruke!

Nemoj biti jebeni lažov, moja reputacija je već primila dovoljno udaraca. Dana, ne treba mi ovo sranje. Nikad nisam tražio brojke kao Wilder. A s obzirom na to da on zarađuje 30 miliona, kako bi bilo da se mi dogovorimo za polovinu tog iznosa, kad već govoriš da sam najveći svih vremena i slične stvari… Ne zarađujem ni upola onoga što Wilder zarađuje. Ako je mora reputacija razlog zbog kojeg me toliko podcenjuješ, onda me oslobodite ugovornih obveza sa UFC-om. Siguran sam da ima promotera koji će biti i više nego srećni da im se priključim.

Da sam hteo da radim nekakva upoređivanja, uporedio bih to sa svojom braćom. Iz prve ruke vidim kako NFL tretira svoje šampion. Postoji velika razlika, a ja sam ćutao svoju celu karijeru.“

Da li zarađujem više od pet po borbi, zarađujem. Da li trebam toliko da zarađujem i za ‘super borbe’? Ne. Ako se ne slažeš sa mnom, onda definitivno ne razumeš posao. Ja sigurno nikad nisam tražio 30, nikad nisam ni spominjao neki broj za tu borbu.

Biće zanimljivo videti rasplet ove situacije i da li će ovo uticati na odnos između Jonesa i Whitea.

 

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime