TOP 10 najtalentovanijih MMA boraca sa Balkana po izboru Triangla!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

MMA sa pravom važi za najbrže rastući sport u svetu. U poslednjih 10 ak godina doživeo je totalnu ekspanziju u svetu. U poslednjih nekoliko godina MMA doživljav ekspanziju i na Balkanu. Sve je više boraca, organizacija, klubova, trenra i publike koja podržava ovaj sport.

Odabrali smo 10 najtalentovanijih boraca za koje će se tek čuti i koji imaju potencijal da postanu velke zvezde. Kada smo pravili izbor, birali smo borce rođene 1994. godine i mlađe. Na listu nismo stavili Roberta Soldića koji je verovali ili ne rođen 1995. godine. I ako po godinama pripada ovoj grupaciji, Roberto je jedan od najboljih Evropskih boraca i mislim da je prerastao ovako nešto.

10. Đorđe Bukvić

Đorđe Bukvić je rođen 15.12.1998 gdine, nastupa za Unity Fight Team iz Vrbasa koji vodi Petar Tunguz. Iza sebe ima odličnu amatersku karijeru. Prošao je sve selekcija MMA Saveza Srbija i osvojio svako takmičenje na kojem se borio. Pokazao je veliku razliku u odnosu na svoje vršnjake, pa čak i one starije. MMA je dosta nepredvidiv sport, ali ako ovaj momak nastavi ovako da radi sigurno da ga čeka svetla budućnost. Takmiči se u srednjoj i velter kategoriji. Još uvek čeka na svoj profesionalni debi u oktagonu. U februaru je nastupio na AFC na Zlatiboru u semi pro borbi gde je pobedio. Zapamtite dobro ovo ime.

YouTube player

09. Đani Barbir

Đani Barbir je momak rođen 1997 godine. Predstavlja American Top Team iz Zagreba i takmiči se u srednjoj kategoriji. Njegov trenuni skor u profesionalnom MMA je 4 pobede bez poraza. Važi za jednog od najvećih potencijala Hrvatskog MMA. Svaku borbu je završio prekidom u svoju korist. Jedva čekamo Đanijevu sledeću borbu i nadamo se da će pokazati sav svoj potencijal.

YouTube player

08. Jakob Nedoh

Jakob Nedoh je mladi Slovenački MMA borac koji je rođen 1996 godine. Nastupa u poluteškoj kategoriji. Debitovao je u profesionalnom MMA još 2014 na FFC gde je izgubio. Od tada je Jakob u nizu od 3 pobede i pred njim su najbolji dani. U svoje 3 pobede sve 3 su došle prekidom. Na sebe je skenuo pažnju u svom poslednjem nastupu na WFC/Brave 34 gde je brutalno nokautirao Žarka Sedoglavića. Ovaj momak je veliki potencijal, jako dobro tehnički potkovan sa odličnim fizičkim predispozicijama. Zapamtite dobro ovog momka. Nokaut možete videti u videu ispod na 15:20.

YouTube player

07. Miloš Cvetković

Miloš Cvetković je momak rođen 1994 godine i predstavlja Car Dušan Silni iz Beograda. Amaterski je šampion Srbije, a što se tiče profesionalne karijere ima 4 borbe i 4 pobede. Svih 4 pobeda došlo je prekidom, 3 tko i 1 submission. Važi za jednog od najvećih potencijala u Srbiji. Malo ga je sputala teška povreda šake koju je zadobio na amaterskom SMMAC turniru u Švajcarskoj. Godinu ipo dana je napravio pauzu kako bi zalečio i oporavio šaku. Vratio se krajem 2019. gde je zabaležio 2 pobede. Nadamo se da će se Cvetković predstaviti široj publici u 2020. godini i pokazati sav svoj potencijal.

YouTube player

06. Luka Ćurković

Luka Ćurković dolazi iz Hrvatske, rođen je 1995 godine. Predstavlja American Top Team Zagreb i bori se u velter kategoriji (i u srednjoj). Njegov profesionalni skor je 7 pobeda i 1 poraz. Upavo taj poraz došao je na njegovom debitantskog nastupu. Od tada Luka je u nizu od 7 pobeda. Pobedio je Nemanju Milakovića, Andrea Kolića, Maxima Soroku i Selima Topuza. Česti problemi sa povredama sprečili su Ćurkovića da napravi još bolju karijeru, ali ima vremena za njega, pred njim su najbolji dani. Obratite pažnju na Luku Ćurkovića.

YouTube player

05. Nikola Joksović

Nikola Joksović je jedan miran i tih momak za kojeg će šira javnost tek da čuje. Rođen je 1994 godine. Njegov profesionalni skor je 5 pobeda bez poraza. Takmiči se u velter kategoriji. Pažnju na sebe skrenuo je na poslednja dva Megdana gde je pobedio Milana Radakovića i Marka Radakovića. Posebno efektna pobeda bila je protiv Marka, gde je pobedio brutalnim nokautom. Pored MMA, Joksović ima dobre rezultate i u BJJ. Biće zanimljivo videti rasplet Nikoline karijere, definitivno se radi o velikom potencijalu, na kog treba obratiti pažnju.

YouTube player

04. Aleksandar Janković

Aleksandar Janković je jedan od najatraktivnijih i najbezkompromisnijih boraca. Rođen ne 1994 godine i predstavlja Ahilej Borilačku Akademiju. Njegov profesionalni skor je 11 pobeda i 8 poraza. To nam govori da Janković ne bira protivnika i lokaciju. Nastupa u lakoj kategoriji. Prerano guranje u vatru i odabir protivnika su ga koštali njegovog skora, ali kako on sam kaže nikada neće birati protivnike i boriće se sa svima. Ono što je sigurno kada se bori Aleksandar Janković očekuje nas atraktivan meč. Svoj poslednji meč radio je na Fight Nights Global protiv šampiona velter kategorije Dmirty Bikreva. Izgubio je tu borbu, ali je pokazao veliko srce i upornost, što su prepoznali i čelnici Fight Nights organizacije. Očekuje se kada prođe Korona virus, Jankovićev nastup u lakoj kategoriji u Fight Nightsu.

YouTube player

03. Miloš Janičić

Miloš Janičić je pravi produkt Crnogorskog MMA. Karijeru je započeo u MMA Zabjelu koji vodi Alen Džankić i Mata Leao BJJ klubu kod Mladena Jokmanovića. Rođen je 1997 godine. Njegov profesionalni skor je 11 pobeda i 3 poraza. Pobedio je borce kao što su Marko Radaković, Dragutin Milošević, Ivan Vladimir. Izuzetno tvrd i nepredvidljiv borac sa vrhunskim BJJ. Pored MMA takmiči se i u BJJ gde je ljubičasti pojas. Potpisao je ugovor sa najboljom evropskom organizacijom KSW. Nastupa u velter i srednjoj kategoriji a za svoj KSW debi se odlučio na prelazak u laku kategoriju. Nije uspeo da pobedi ali sigurno da može mnogo bolje i više od prikazanog. trenutno je u UFD Gymu u Dizeldorfu gde trenira i čeka svoj sledeći nastup. Zapamtite ovog momka, njegovi najbolji dani tek dolaze.

YouTube player

02. Stefan Negucić

Stefan Negucić je jedan od najvećih potencijala Srpskog i Balkanskog MMA. Rođen je 1994 godine i produkt je Srpskog MMA. Državni je šampion u amaterskom MMA. Predstavlja Ahilej Borilačku Akademiju. Njegov profesionalni skor je 7 pobeda bez poraza. Pobedio je: Miloša Janičića, Alexandros Kospentarisa, Ivana Vladimira, Vladimira Prodanovića, Daniela Wolaka… U svojih prvih 7 borbi 5 jakih protivnika je imao Negucić. Teška povreda ramena ga je možda sprečila potpisivanja za neku od svetskih organizacija ali ovaj momak će sigurno to uspeti. Poznat je kao jako disciplinovan borac, fizički uvek spreman. Dobro zapamtite ovog momka, povreda je iza njega i ovo je definitivno njegova godina.

YouTube player

01. Duško Todorović

(Photo by Jeff Bottari/DWCS LLC/Zuffa LLC)

Na prvoj poziciji najtalentovanijih Balkanskih boraca zasluženo se nalazi Duško Todorović. Duško je rođen 1994 godine i predstavlja Secutor Akademiju iz Beograda. Tehnički je potkovan u svakom segmentu borbe. Crni pojas u BJJ i Taekwondou. Osvajač je velikog broja takmičenja u BJJ, rvanju i amaterskom MMA gde je upisao 10 borbi i 10 pobeda. Njegov profesionalni skor je 9 pobeda bez poraza. Stigao je do najbolje svetske organizacije UFC i čeka svoj debitantski nastup (koji je odložen zbog epidemije Korona virusa). Šampion jeSBC-a u sredjoj kategoriji gde je pobedio Michela Perreiru (sadašnjeg UFC borca) nokautom u prvoj rundi. Najbitnija pobeda u karijeri je definitivno protiv Tedy Asha na DWCS. Pobeda sa kojom je izborio UFC ugovor. Pobedio je i Kazuo Takahashia, Shota Gvasaliu, Toni Markuleva… Svojim stilom borbe biće sigurno problem svima u srednjoj UFC kategoriji. Ovaj momak obećava i sigurni smo da ćemo ga gledati u samom vrhu UFC-a.

YouTube player

Poslednje vesti

Povezani članci

7 KOMENTARA

  1. Imali smo probleme sa web sajtom, svi komentari su pušteni.
    Hvala na razumevanju.

  2. Zbog cega se ne pustaju komentari?
    Nikoga nisam vredjao, napisao sam argumentovan komentar.

  3. Poštovani,
    Valjda je logično da se pre ostavljanja komentara informišete i pročitate dobro članak. U obzir smo uzeli borce rođene 1994. godine i mlađe, a Stefan Zvijer je rođen 1992. godine. Shodno navedenom nema propusta sa naše strane.
    Sportski pozdrav!

    2
    2
  4. Zasto ste stavili Jankovica,a Zvijera koji ga je submitovao nema nigde,ogroman propust sa vase strane!

  5. Predrag Bogdanovic bi pitu napravio od vecine ovde.. Ivan Cosic takodje.. momak ima 6:0 skor, 3 puta pobedjivao u Rusiji

  6. Ne vidim ovde Jurkovića,niti onog malog Bogdanovića sa SBC-a,dečko je imao teže protivnike od polovine ovih boraca a nema ga nigde..
    Strasno…Pitajte neke od ovih boraca za njega i sami ce vam reci da tu i pripada.

  7. Vrhunski BJJ Janičića dolazi iz BJJ kluba Mata Leao iz Podgorice i to ga cini drugacijim i boljim od većine protivnika i to mu je prekretnica u karijeri. Milos predstavlja oba kluba i u intervjuima i u entransima a doduse sad je UFD. Pomenuti Milosev MMA bez osvrta na jedan od dva kluba u kojim se sprema i prave informacije oko toga je propust.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime