TOP 5 boraca koji nisu isti od dolaska USADE i pada na dopng testu!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najbolja svetska MMA organizacija UFC je uvođenjem doping kontrole od strane Američke Doping Agencija (USA Doping Agency) doživela ekspanziju. Mnogi borci koji su tada bili na vrhu i delovali nepbedivo, ispostavilo se da nisu bili „čisti“ i prekršili su zakon o regularnosti. Mnogi borci od dolazka USADE više nisu ni približni onoj formi koja ih je krasila nekada.

Izdvajamo vam listu od TOP 5 boraca koji definitivno više nisu isti od pada na testu i dolaska USADE i njenog programa testiranja:

5. Alistair Overeem

Alistair Overeem pre i posle USADE

Alistair Overeem je broac čiji preformans nije opao od pojave USADE, ali definitivno njegovo delo nije isto od pojave USADE i dobra kada se borio u Prideu. U vreme kada je nastupao za Pride, Overeem je imao zastrašujuće fizikalije koje prosto nisu delovale realno. Ogromna mišićna masa i izgled nalik „super heroja“ su krasili holanđanina. Overeem trenutno ne izgleda ni nalik onome kakav je bio u „mladosti“. Činjenica je da je holanđanin u petoj deceniji života, ali svakako vidi se razlika. Alistair je u odličnoj formi i nikada njegov preformans nije bio pod znakom pitanja. Trenutno proživljava „borilačku mladost“ i deluje zrelije i spremnije nego ranijih godina. U koliko ne uspe da dođe do titule prvaka UFC-a, ostaće upamćen kao jedan od najboljih boraca koji se nije dokopao UFC titule.

4. Johny Hendricks

Johny Hendrics pre i nakon dolaska USADE

Johny Hendricks je takođe jedan od boraca koji su neprepoznatljivi od dolaska USADE. Nekada borac koji je bio izuzetno dominantan član velter kategorije koji je čak bio i blizu da pobedi legendarnog GSP-a u vrlo bliskom meču. Dan danas se pamte njegovi ratovi sa Georges St-Pierrom i Robbie Lawlerom. Posle Hendricsove velike pobede nad Mat Brownom dolazi period „post USADA“ gde pored velike vizuelne promene dolazi i do promene u Johnyevom preformansu. U poslednjih 6 natupa beleži 5 poraza i samo 1 pobedu nad veteranom Hector Lombardom. Posto neprepoznatljiv Johny Hendrics.

3. Vitor Belfort

Vitor Belfort pre i posle USADE

Bivši UFC šampion Vitor Belfort je jedan od primera i u MMA krugovima sinonim za borca koji je „propao“ dolaskom USADE u UFC. Belfort je tip koji je prosto neverovatno izgledao. „The Phenom“ je imao medicinsku dozvolu i koristio je terapije testosterona. Dolaskom USADE, mnoge supstance su eliminisane iz programa i upravo terapiju koju je uzimao Belfort a i veliki broj boraca iz Brazila, stavila na listu zabranjenih supstanca. Belfortu je i posle zabrane bio pozitivan na tu supstancu, pa je usledila suspenzija i dvogodišnja pauza. Posle povratka bilo je evidentno da to više nije isti borac. Prvo po izgledu koji je totalno drugačiji, a i po preformansu i načinu borbe. Od povratka posle suspenzije, Belfort ima 2 pobede i 4 poraza. Brazila više nije član UFC-a, potpisao je za One Championship a po njegovom izgledu se opet vidi velika razlika, izgleda se Vitor „vratio na staro“ !

2. Erick Silva

Erick Silva pre i posle USADE

Erick Silva je došao u UFC kao jedan od najvećih potencijala brazilskog MMA. Imao je atraktivan stil borbe i UFC je u njemu video potencijalnu zvezdu. Bilo je pobeda bilo je poraza, ali njegova karijera dolaskom USADE je otišla u totalnu stramputicu. U poslednjih 5 mečeva u UFC doživeo je 4 poraza i samo jednu pobedu. Loš niz je rezultirao otkazom u UFC. SLedi borba na LFA gde je Silva pobedio i dolazi na red potpisivanje ugovora sa Bellatorom. U Bellatoru Silva je zabeležio 2 nastupa i oba je poražen. Delovao je neprepoznatljivo, čak su bila i šale na njegov račun da to nije Erick Silva sa početka karijere, već da „taj“ momak samo likom podseća na njega. Šteta…

1. Renan Barao

Renan Barao pre i posle USADE

Definitivno broj 1. na ovoj listi boraca je bivši šampion bantam kategorije Renan Barao. Barao je čovek koji 10 godina nije izgubio meč i delovao je predominantno. Posle vladavine od 10 godina T.J. Dillashaw uspeva da ga pobedi i preuzme njegovu titulu. Vratio se Barao i pobedio u sledećem meču Phillipe Novera, ali onda kreće „pakao“. Izgubio je revanš sa T.J. Dillashawom i upao u najgori period karijere. U poslednjih 8 nastupa čak 7 puta je poražen, jedina pobeda je bila ta protiv Phillipe Novera. Barao je upisao poraze od boraca kakve je nekada sa lakoćom savladavao a delovao je totalno neprepoznatljivo. Delovao je toliko loše da je UFC odlučio da mu se zahvali na dugogodišnjoj saradnji i poželi mu sreću u nastavku karijere. Možda mlađe generacije ne znaju, ali ekipa koja dugo prati MMA zna kakav je ovo bio borac.

Poslednje vesti

Povezani članci

2 KOMENTARA

  1. Izgled je da se propalice loze, vestina borbe nema veze sa izgledom. Borba je umetnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime