UFC Jacskonville2: Teixeira demolirao Smitha, pobede Rothwella, Arlovskog i Dobera!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Završen je još jedan UFC event u Jacksonvillu, samo 3 dana nakon velikog UFC 249. Event su predvodili bivši izazivači u poluteškoj kategoriji Anthony Smith i Glover Teixeira.

I ako je prema kladionicama i bookmakerima Smith bio apsolutni favorit, Teixeira je još jednom dokazao koliko je opasan i da ga nikada ne smemo podceniti. Bukvalno je prebio Smitha u ovom meču. Smith apsolutno ništa nije mogao da uradi. Da kažemo da je prva runda pripala Smithu, nakon toga kreće ozbiljna dominacija brazilskog veterana. Zanimljiva situacija viđena je na kraju četvrte i ulazak u petu rundu, kada je Smith svom uglu rekao: „Ispadaju mi zubi!“. U 5. rundi prekidom do pobede dolazi Glover Teixeir i nastavlja svoj put ka vrhu divizije. Svaka čast na bobri.

Ben Rothwell je podeljenom sudijskom odlukom (28-29, 29-28, 29-28) pobedio bivšeg izazivača za privremeni pojas poluteške kategorije Ovincea Saint Preuxa i pokvario mu debi u teškoj kategoriji, Rothwell je pritiskao ceu meč protivnika i vodio borbu u klinč, gde je dominirao sa svojoj fizičkom snagom u odnosu na Preuxa. Pogodio je lepo OSP levim krošeom u drugoj rundi i poslao na pod „Big Bena“, ali iskusni Ben se oporavio i vratio u meč. Rothwell se vraća pobedom posle pauze od 4 godine.

Foto : Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Drew Dober je fantastičnim nokautom „ugasio“ Alexandera Hernandeza pred sam kraj druge runde. Ricky Simon je podeljenom sudijskom odlukom pobedio bivšeg izazivača Raya Borga. Na pobednički put se vratio i bivši šampion Andrei Arlovski koji je posle 15 minuta odlične borbe i dominacija pobedio Philipea Linsa. Arlovski je po kladionicama takođe bio veliki autsajder, ali je na iskustvo uspeo da dođe do pobede protiv osvajača PFL-a z 2018. godine.

UFC Jacksonville 2

Glover Teixeira def. Anthony Smith, TKO (udarci), R5 1:04

Ben Rothwell def. Ovince Saint Preux, podeljena sudijska odluka (28-29, 29-28, 29-28)

Drew Dober def. Alexander Hernandez, TKO (udarci), R2 4:25

Ricky Simon def. Ray Borg, podeljena sudijska odluka (28-29, 29-28, 29-28)

Andrei Arlovski def. Philipe Lins, jednoglasna sudijska odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Thiago Moisés def. Michael Johnson, submission (heel hook), R2 0:25

Uvodne borbe:

Sijara Eubanks def. Sarah Moras, jednoglasna sudijska odluka (30–27, 30–27, 30–26)

Omar Morales def. Gabriel Benítez, jednoglasna sudijska odluka (30–27, 29–28, 29–28)

Brian Kelleher def. Hunter Azure, KO (udarci), R2 3:40

Chase Sherman def. Isaac Villanueva, TKO (laktovi i udarci), R2 0:49

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime