UFC se rastao sa nekoliko boraca, među njima su i Askarov, Jotko, Cirkunov i učenik braće Diaz!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kao i svakog početka meseca, UFC je objavio spisak boraca koji se više ne nalaze na njihovom rosteru.

Nick Maximov i Nate Diaz

Ovoga puta UFC je napravio „malo veću“ čistku i zahvalio se na saradnji pojedinim borcima. Na listi boraca koji više nisu deo UFC-a se nalazi nekoliko velikih imena za koje nismo očekivali da će se rastati sa UFC promocijom.

Na prvom mestu nalazi se jedan od najboljih boraca muva kategorije i čovek kojeg su mnogi videli kao „novog šampiona“ Askar Askarov (14-1-1, 3-1-1 UFC). Dagestanac je sam zatražio od UFC-a da ga otpusti, zbog kako je sam naveo zdravstvenih problema.

Askar Askarov

Što se tiče boraca koje je UFC otpustio na listi se nalaze Misha Cirkunov koji je član najbolje svetske promocije poslednjih 7 godina gde je upisao 13 mečeva (6 pobeda i 7 poraza). Cirkunovu je „presudio“ četvrti poraz u nizu koji je doživeo od Alonza Menifielda nedavno.

Misha Cirkunov

Magomed Mustafaev takođe više nije deo UFC-a. Ovaj odlični dagestanac je upisao 3 pobede i 2 poraza u najjačoj svetskoj promociji, ali veliki svoj poslednji nastup odradio je 2020. godine. Od tada je otkazao čak 5 puta borbu, pa je UFC rešio da mu se zahvali na saradnji. Mustafaev je borac koji je pobedio Rafaela Fizieva na njegovom UFC debiju.

Magomed Mustafaev

Krzystof Jotko nije član UFC-a nakon 9 godina u čak 17 mečeva. Ovaj odlični poljak koji se bori u srednjoj kategoriji iza sebe ima poraz od Brendan Allen. U UFC promociju je ušao nakon pobede nad Bojanom Veličkovićem a u najjačoj svetskoj promociji je pobedio imena kao što su: Misha Cirkunov, Gerald Meerschaert, Scott Askham, Bruno Santos… Jotko koji ima 33 godine i veliko iskustvo iza sebe, biće zanimljiva opcija na tržištu i velika želja svake MMA promocije.

Krzystof Jotko nije više UFC borac

Totalno neočekivano na ovoj listi našao se perskeptivni Nick Maximov. Ovaj momak je u UFC došao preko DWCS a poznat je kao učenik i velika nada braće Diaz i njihovog tima. U UFC je upisao 4 meča, nakon 2 pobede na startu iza sebe ima 2 poraza. Deluje kao da je sukob između Diaza i UFC-a imao uticaj u tome da se promocija zahvali Maximovu na saradnji.

Nick Maximov i Nate DIay

Borci koji više nisu deo UFC-a:

  • Jason Witt 19:9 (UFC 2:4)
  • Darian Weeks 5:3 (UFC 0:3)
  • Cameron VanCamp 15:7:1 (UFC 0:2)
  • Jesse Ronson 21:11 (UFC 0:2)
  • Charlie Ontiveros 11:9 (UFC 0:3)
  • Magomed Mustafaev 14:4 (UFC 3:2)
  • Nick Maximov 8:2 (UFC 2:2)
  • Louis Cosce 7:2 (UFC 0:2)
  • Misha Cirkunov 15:9 (UFC 6:7)
  • Krzysztof Jotko 24:6 (UFC 9:6)
  • Askar Askarov 14-1-1 (UFC 3-1-1)

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime