Usman pripreme radi u Denveru, Burns ostaje na Floridi! Henri Hooft neutralan!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

UFC 251 predvodiće borba za titulu velter kategorije, gde će se susreti klubski prijatelji i sparing partneri Kamaru Usman i Gilbert Burns. Oba borca treniraju kod Henri Hoofta u Sanford MMA, ali ovoga puta doćiće do značajnih promena.

Kako prenosi ESPN, Kamaru Usman je po prvi put u karijeri napustio Floridu i pripreme za borbu sa svojim sparing partnerom proćiće u Denveru. Usman će se pripremati kod čuvenog Trevor Wittman, trenera Justin Gaethjea i Rose Namajunas:

Florida je godinama bila moja trening baza. Uvek smo imali gomilu boraca i neke od najboljih trenera i trening partnera. Sada sam hteo malo specifičniju pažnju u ovoj fazi karijere. Treba mi neko ko će da mi kaže – ‘Doći ćeš u ovo vreme i radićemo na tom i tom segmentu borbe.’ A to je teško postići kada u sali imate 40-50 drugih boraca koji takođe trebaju da dobiju pažnju.

Glavni razlog za promenu sredine je taj što će Gilbert Burns svoj kamp raditi na Floridi. Pre cele priče oko njihovog meča, njih dvojica su bili sparing partneri, čak je Usman nekoliko puta bio u uglu Burnsa. Glavni trener Henri Hooft izjavio je da će biti neutralan povodom ovog meča i da neće učestvovati u pripremi boraca za ovaj meč, što je ako pogledamo realno i najpoštenije:

Rekao je da ne želi da bira stranu. Poručio nam je da treniramo, da su vrata teretane otvorena za obojicu, da će on uvek biti tu, ali da neće imati veze s ovom borbom.

Ovim potezom Kamaru Usman dosta rizikuje, zbog činjenice da ga u staroj dvorani i te kako dobro poznaju, ali prvak tvrdi da je bilo pitanje kada će se to dogoditi:

Mislim da bih s vremenom i onako promenio dosta stvari. U toj sali je puno velteraša. A kad kao prvak sveta  svakodnevno treniraš sa borcima koji te jako dobro poznaju, onda uvek može doći dan kada će na treningu biti nešto uspešniji od tebe i odmah pomisliti kako je stiglo njihovo vreme. Malo odvajanja od svega toga je dobra stvar. Time sam zadržao onaj element iznenađenja, jer oni imaju osećaj da me poznaju. Ono u šta sam uveren je moja volja i način rada. Možete da budete kod sjajnog trenera, ali ako se ne trudite, on vam neće pomoći da pobedite“,

UFC 251 se održava na „Fight Islandu“ 11. jula a predvodi ga upravo borba Kamaru Usmana i Gilbert Burnsa. Pored ove borbe, naćiće se još dve borbe za titulu. Alexander Volkanovski protiv Max Hollowaya u perolakoj kategoriji i Petr Yan protiv Jose Alda u bantam kategorji.

 

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime