Velimir Mladenov o meču Barboza vs. Felder: Sudijama se savetuje da ne ostave nerešeno

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mnogo je komentara bilo upućenih sudijama meča Barboza vs. Felder. Kao što znamo, Felder je slavio podeljenom sudijskom odlukom na UFC 242 u Abu Dhabiu. Veliki deo MMA populacije misli kako je Barboza trebao da bude pobednik ili u najgorem slušaju meč da se proglasi nerešenim. Čak će Barboza i njegov tim podneti žalbu na ovu odluku.

Foto: Bloody Ellbow

Mi smo pitali naše najbolje sudije šta misle o ovoj situaciji i kako bi oni bodovali ovaj meč. Velimir Mladenov jedan od naših najboljih sudija je izneo svoje mišljenje i viđenje ove situacije:

Foto: Privatna arhiva

Ovako sam ja video borbu:

Prva runda ide Barbozi. Kada je borba podjednaka idemo na pravila tri D. Prvo je šteta (damage), drugo je dominacija(domination), treće je trajanje(duration). Pored toga što je više pogađao, Barboza je napravio štetu, tako da je njemu otišlo jedno D, a ostala dva nisu dodeljena.

Druga runda je po mom bodovanju nerešena. Barboza je imao veći broj pogodaka u stand apu, jedno bacanje i nešto udaraca u parteru. Sa druge strane Felder je imao znatno manje udaraca, ali je imao opasne laktove u parteru, čime je naneo štetu i zaslužio jedno D. Takođe, sklopio je armbar, koji je bio solidno blizu.

Treća runda ide Felderu. Veći broj udaraca, iako je Barboza taj koji je imao najjači udarac u rundi, bekfist. Ali, Felder je više radio i osvoji D za dominaciju u ovoj rundi, što nije isto što i kontrola oktagona.

Sudijama se obično u ovakvim mečevima savetuje da odaberu pobednika i ne ostave nerešeno, ali ja imam taj luksuz sada, jer ne bodujem ivent, nego kontrolu.

Da li se slažete sa Veljom i kakvu bi vi odluku doneli?

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime