Volkanovski nakon pobede nad Hollowayom: „Želim da osvojim pojas u lakoj kategoriji!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Alexander Volkanovki (25-1) pobedio je jednoglasnom sudijskom odlukom Max Hollowaya (23-7) u sunaslovnoj borbi na UFC 276.

Alexander Volkanovski

Volkanovski je po treći put savladao Hollowaya. U prva dva duela gledali smo jako blisku borbu koja je po mnogima mogla da ode na obe strane, ali ovoga puta Volkanovski je dokazao da je bolji borac i opravdano slavio.

Alexander Volkanovski i Max Holloway na UFC 276, FOTO: mmajunkie.com

12 pobeda u 12 nastupa od kako je došao u UFC za neprikosnovenog Volkanovskog. Australijanac je dokazao da mu u ovog kategoriji nema ravnog i da je bez premca najbolji borac perolake kategorije današnjice (a možda i svih vremena). Ipak Alexander je spreman za novi izazov i želja mu je da se „popne“ u kategoriju iznad (laka kategorije) i tu osvoji UFC titulu šampiona:

„Mislim da sam svima sada dokazao da želim da ostanem u oktagonu što je duže moguče. Želim da budem aktivan. Cilj mi je da se popnem u kategoriju iznad i postanem dvostruki UFC šampion. Charles ili ko god da osvoji taj pojas na kraju, ja dolazim i borim se protiv njega.“ izjavio je Volkanovski u intervju sa Joe Roganom nakon meča.

Definitivno Volkanovski više nema konkurenciju u perolakoj kategoriji. Alexander je svoju UFC karijeru upravo započeu u lakoj kategoriji, pre nego što se preselio u perolaku. Zanimljivo, na početku svoje karijere Volkanovski se borio u velter kategoriji, gde je doživeo i jedini poraz u karijeri.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Triangle TV (@triangle.tv)

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime