ZVANIČNO: Ben Askren otišao u penziju

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tokom gostovanja u emisiji kod Ariela Helwania, Ben Askren je rekao da je završio sa MMA karijerom i da se povlači. Kao glavni razlog navodi se operacija kuka koja treba da usledi i sa kojim Ben ima problem već nekoliko godina. Askren je došao u UFC sa skorom od 18:0, debitanski meč odradio je sa Robbie Lawlerom gde je upisao svoju jedinu UFC pobedu. U naredna dva meča doživeo je dva teška poraza. Prvo onaj protiv Jorge Masvidala, gde je buralno nokautiran za samo 5 sekundi, pa od Demiana Maie. Kako je rekao Askren izgubio je od boljih protivnika a ne zbog problema sa kukom.

Foto: mmajunkie.com

U svojoj bogatoj borilačkoj karijeri Ben Aksren se okitio sa mnogo zlatnih medalja u rvanju ( Pan American Championships 2005 – zlatna medalja, United States Championships 2008 – zlatna medalja) takmičio se čak i na Olimpijskim Igrama gde je predstavljao Ameriku. Što se tiče MMA, Ben Askren je bio neporaženi šampion u Bellatoru i One Championshipu, gde je pobeđivao velika imena poput Douglasa Lime, Andreya Koreshkova, Shinya Aokia, Lyman Gooda. Ostaje žal za možda boljom UFC karijerom i šteta što ranije nije došao u UFC.

Sigurno će nam nedostajati Askren, uvek su bile zanimljive njegove izjave, tvitovi i stare down-ovi. Pamtićemo ga kao jednog od najboljih greplera u ovom sportu

Da li je mogao bolju UFC karijeru da napravi ?

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime