Aleksandar Rakić nakon meča: „Ja sam sledeći za pojas! Pokazao sam da nisam samo udarač!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Aleksandar Rakić je na sinoćnjem UFC eventu koji je predvodio, pobedio bivšeg izazivača za titulu Anthony Smitha jednoglasnom sudijskom odlukom. „Raketa“ je imao totalnu dominaciju tokom 3 runde borbe i bilo je evidentno da je klasa iznad Smitha. Opasni Smith nije imao rešenje za Rakića i delovao je totalno bezopasno, a svi znamo o kakvom borcu je reč. Ovim fantastičnim preformansom Aleksandar Rakić je kupio kartu za TOP 5 najboljih boraca sveta!

I ako je u meču delovao hladno i opušteno, u intervjuu nakon meča Rakić je izjavio da je na njemu bio veliki pritisak i da mu nije bilo lako, ali se ipak šampionski izborio sa njime:

Osećaj je neverovatan! Prvi main event i ovako velika borba. Imao sam veliki pritiska jer sam znao koliko me ljudi gleda i podržava od kuće i sa Balkana. Uspeo sam taj pritisak da skinem sa sebe i na kraju sam srećan svojom izvedbom protiv veterana i bivšeg izazivača za titulu“

Svi podcenjuju moj grappling i rvanje. Radio sam na tome jako puno poslednja dva meseca i ne samo tada. Poslednjih godina radim na tome, ali za ovu borbu sam doveo posebnog rvačkog trenera sa kojim sam radio dva meseca. Pokazao sam svetu i svojoj diviziji da nisam samo udarač nego da mogu da radim sve što je potrebno. Ti momci će me sad verojatno shvatiti ozbiljno jer sada sam Top 5!

Ovime je Rakić odgovorio i Smithu na njegove izjave pre meča da je Rakić jednodimenzionalan borac. Objasnio je Rakić i situaciju u prvoj rundi gde je umalo završio Smitha:

Nakon što sam ga na prvoj rundi poslao na pod, mislio sam da mogu tamo i završiti borbu, ali nisam uspeo. Drugu rundu sam nameravao da pokušam isto, ali u međuvremenu sam odustao od udaraca u noge te sam tražio udarac u jetru i kombinaciju drugih udaraca. U tome sam i uspeo.“

Na kraju usledilo je pitanje šta je sledeće za njega i protiv koga bi voleo da se bori, na šta je Rakić odgovorio bez imalo premišljanja:

Znate šta je sledeće? Sledeći je pojas. Ja sam sledeći za pobednika borbe Reyesa i Blachowicza“, rekao je Rakić

YouTube player

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime