Anthony Smith: „Boli me što sam izgubio od čoveka kog mogu da pobedim!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Aleksandar Rakić je došao do velike pobede na UFC Fight Night 175 koji su predvodili on i Anthony Smith. Raketa je vrlo uverljivo pobedio Smitha jednoglasnom sudijskom odlukom, nakon 3 runde totalne dominacije. Ovom pobedom Aleksandar Rakić je sebi kupio kartu za TOP 5 i biće jedan od narednih izazivača za titulu ako sve bude kako treba!

Aleksandar Rakić i Anthony Smith

Anthony Smith nije bio nešto previše rečit nakon poraza od Rakića. Verovatno ni sam nije mogao da zamisli ovakvog Rakića. U intervjuu pred borbu, Smith je Rakića nazvao jednodimenzionalnim borcem i  rekao da mu od Srpski borac može zapretiti samo u borbi na nogama, ali u meču se to ispostavilo totalno drugačije. Rakić je svojim rvačkim i grepling skilom stigao do još jedne uverljive pobede i ponovo šokirao svet pa i svog protivnika, koji je razočaran i jš uvek smatra da može da pobedi Raketu:

„Nikad nisam bio jedan od onih koji traže dodatne kategorije, ali u tom smeru ide moj mozak nakon poslednjih par borbi.  Jednostavno sam prevelik za kategoriju do 84 kilograma, a ovde konstantno protiv sebe imam sve veće, snažnije, više i duže momke. Neverovatno su snažni. Ja sad imam neke bitne odluke ispred sebe da donesem o nastavku karijere. Jako me boli poraz od čoveka kojeg znam da mogu pobedim!

Oktio je Smith detalje iz borbe i šta ga je to navelo da borbu preseli u parter:

„Dakle, u prvoj rundi sam mu bio u dometu udaraca nogama što je očigledno bilo jako glupo od mene. Prebio mi je nogu, nakon čega smo ušli u klinč i grappling. Tamo sam se osećao dobro, ali on je bio jednostavno strašno jak, strašno velik. Nisam imao ni malo prostora. Mislim da je zapravo najviše presudilo to što je toliko velik i snažan“

Kako je rekao Smith ispred njega je teška odluka o nastavku karijere, pitanje je da li će ostati u poluteškoj ili se vraća u srednju gde je započeo svoju karijeru:

Srednja kategorija je neverovatno težak posao. To je potpuna promena stila života, to je posao od godinu dana. Nije da mogu samo da odem u kamp za pripreme, izaberem dijetu i skinem kilograme. ALi to je i dalje jedna od opcija za mene. Druga je da uzmem malo vremena i odmorim se. Odluka je ispred mene“.

 

Poslednje vesti

Povezani članci

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime