Anderson Silva: „Niko u srednjoj kategoriji ne može da pobedi Adesanyu!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedan od najboljih boraca svih vremena i legenda MMA sporta, Anderson „Spider“ Silva pohvalio je trenutnog šampiona srednje kategorije Israela Adesanyu.

Israel Adesanya i Anderson Silva

Anderson Silva je po mnogima najbolji borac svih vremena kog je imala UFC srednja kategorija. Dugo godina je Silva bio „nedodirljiv“ i nizao pobede. Sam Israel Adesanya je izjavio kako mu je idol i uzor upravo Silva i da je legendarni Brazilac bio njegova motivacija da se bavi ovim sportom.

Adesanya i Silva su se sastali 2019. godine kada je „The Last Stylebender“ slavio jednoglasnom sudijskom odlukom. U razgovoru za Sumbission Radio, iskusni Silva je pohvalio Adesanyu i vidi mlađeg kolegu kao svog naslednika:

„da vam kažem nešto jako važno. Israel je veliki šampion. On ima puno iskustva u kickboxu i ja ne vidim nikoga ko može da pobedi Israela u njegovoj težinskoj kategoriji. U drugim kategorijama je moguće, ali u srednjoj, ne verujem.“

Prokomentarisao je i Silva potencijalni revanš između Israela Adesanye i Roberta Whittakera. Adesanya je pobedio u prvom meču i tada osvojio titulu UFC šampiona srednje kategorije:

„Druga je to borba, ali mislim da je Israel na svom vrhuncu. Teško je pričati o tome (revanšu Whittakera i Israela) jer je Israel dokazao svima zašto je šampion u svojoj kategoriji. Međutim, teško je ostati pri vrhu i boriti se na visokom nivou. Znam to jer sam bio tamo 10 godina. Ali teško je, jako je teško.“

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime