Askham vs. Khalidov i osvajači Olimpijskih medalja na KSW 52

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Godina 2019 je bila izuzetno uspešna za KSW i nastavila rast organizacije. Promocija se ponovo vratila u London, a debitovaće na Balkanu u Hrvatskoj 09. novembra. Po prvi put ćemo videti 6 eventova u godini za KSW, koji je obično imao 4 do 5 eventova godišnje. Poslednji event u 2019 godini biće KSW 52 koji će biti održan 07. decembra u Poljskoj u Glivicama.

Ovaj event će biti jedan od največih do sada i kako najavljuje organizator, na njemu će biti dve najveće borbe u petnaestogodišnjoj istoriji promocije. Legenda KSW-a Mamed Khalidov (34-6-2) vraća se borbama nakon kratke penzije i pokušaće da pobedi prvaka u srednjoj kategoriji Scot Askhama (18-6). Pored oveog izuzetnog uparivanja očekuje nas još jedan meč u istoj kategoriji. Sastaće se Olimpijski osvajači medalja za Poljsku, Damian Janikowski (4-1) i Szymon Kolecki (7-1) koji će se sastati u co-main eventu.

Prošlog decembra Mamed Khalidov je okačio rukavice o klin, i rešio da ode u penziju posle tesnog poraza od Tomasza Narkuna sudijskom odlukom na KSW 46. Bio je to drugi poraz za redom od prvaka u poluteškoj kategoriji Tomasza Narkuna. Prvi poraz koji je doživeo od Narkuna 2018 godine je ujednu bio i prvo poraz Khalidova u KSW-u, nakon 20 mečeva i 11 godina bez poraza. Za svo to vreme bez poraza, Mamed je zaslužio status legende KSW-a.

Sada već godinu dana nakon što se penzionisao, Khalidov će se vratiti, a ovo će verovatno biti i njegova najveća borba u karijeri. Mali broj boraca upao je u KSW i uradio ono što i Scot Askham. Za samo 3 borbe uspeo je da postane šampion KSW srednej kategorije. U sve tri borbe je pokazao totalnu dominaciju, dve od tri su bile protiv Khalidovog dugogodišnjeg prijatelja  i bivšeg prvaka Michala Materle.

Ova borba neće biti za pojas, već će biti za čast. Ovo je borba u kojoj Khalidov može dokazati sebi da još uvek ima ono što je potrebno jednom 39 godišnjaku da ostane u igri ili za Askhamu da pobedi najvećeg šampiona kojeg je KSW ikada imao i čoveka koji se odrekao KSW-ovog pojasa koji je sada oko Askhamovog struka. To bi dodatno učvrstilo Askhamovu titulu.

Kao što je najavljeno na press konferenciji u Warszavi, u co-main eventu će se sastati dva izuzetno popularna sportska heroja u Poljskoj u izuzetno popularnoj i zanimljivoj borbi. Olimpijska bronzana medelja u grčko-rimskom stilu u rvanju u Londonu 2012 Damian Janikoswski (4-1) sastaće se sa osvajačem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u dizanju tegova Szymon Koleckim.

Biće to borba koju sigurno niko nikada nije očekivao, sve do sada! Janikowski i Kolecki u srednjoj kategoriji. Rvač protiv dizača tegova, sa Olimpijskim odličijem. Ova borba obećava, a čelnici KSW-a je najavljuju kao jednu od najvećih u istoriji promocije.

KSW 52 Fight Card
Main Event 
Catchweight 85kg/187lb 
Scott Askham vs. Mamed Khalidov
Co-Main Event
Catchweight 91.5kg/202lb
Damian Janikowski (4-1) vs. Szymon Kolecki (7-1)
Women’s Flyweight
Karolina Owczarz (2-0) vs. Aleksandra Rola (3-0)
Welterweight
Michał Michalski (7-4) vs. Albert Odzimkowski (11-3)
Uskoro očekujemo još borbi za ovaj fight card.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime