Blaydes o Lewisu: „Rušili su ga borci koji nisu grepleri, ima samo jedno oružje!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ovog vikenda nas očekuje zanimljiv Fight Night koji predvode Curtis Blaydes i Derrick Lewis. Sudar dva totalno različite filozofije borenja, uvek donesi zanimljiv i neizvestan meč.

Derrick Lewis i Curtis Blaydes

Curtis Blaydes je u razgovoru sa medijima u Las Vegasu delovao po prilično uvereno u svoju pobedu, te smatra kako Derrick Lewis nema sa čime da ga iznenadi. Mnogi novinari su stavili akcenat na snažan udarac koji poseduje „Crna zver“ ali Blaydes smatra da svi u teškoj kategoriji udaraju jako:

Mi smo teškaši, tako da je snaga uvek prisutna. Nisam impresioniran njegovom snagom. Naravno da sam svestan da je on snažan,i verujem da će mu cilj biti da mi otkine glavu, ali to je ono što ga čini jako predvidljivim. Uopšte ne koristi direkt, nema nikakve kombinacije, ne kreće se. Kad pokušava da udari zadnjom rukom, automatski podiže i zadnju nogu, a to je najgora stvar koju možeš da uradiš protiv borca kao što sam ja. Ima on jako puno rupa u igri. Neki ljudi jednostavno nisu dovoljno istražili neke stvari. Njega su apsolutno svi rušili Blagoi Ivanov, Ilir Latifi, Marcin Tybura, čak i Aleksander Volkov, svi su ga rušili. A ti borci uopšte nisu dobri grappleri“

Blaydes smatra da je stilski on „noćna mora“ za Lewisa:

„Kad te dobar grappler sruši, ti nećeš ustati. Treba ti tehnika da bi uspeo da ustaneš. UFC ga je do sada krio od pravih grapplera, a sad napokon ima jednog protiv sebe. Neće sigurno ustati kada ja srušim. Predugo sam radio na ovome i bio bi to disrespekt prema svim tim godinama koje sam uložio u ovo!

On često pokušava svašta, voli da se igra sa svojim teškim rukama, ali on u stvari nema ništa osim te desne ruke i letećeg kolena. Ja imam rad nogu, imam rvanje, imam i boks. Imam više puteva kako da dođem do pobede, a on samo jedan. Znam da je predvidiv u svemu što radi. Ima samo jedan udarac, poput Ngannoua, ali bez one dužine ruku. Ja ću ga pobediti. Čak i ako to na kraju bude dosadna borba, nije bitno. Važno je pobediti“

Zapratite najbolji MMA portal TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime