Cannonier želi borbu protiv Chimaeva: „Dajte mi Khamzata na 5 rundi, da vidimo šta može!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Bivši izazivač za titulu srednje kategorije Jared Cannonier (17-6) jedan je od retkih koji traži borbu protiv Khamzata Chimaeva (13-0).

Khamzat Chimaev i Jared Cannonier

Predhodnih dana se dosta govori o tome ko je sledeći u redu za napad na titulu srednje kategorije koju je osvojio Dricus Du Plessis pobedom nad Sean Stricklandom na UFC 297 u Kanadi.

Dricus Du Plessis novi UFC šampion

Khamzat je u poslednjem intervjuu izjavio kako mu je UFC obećao napad na titulu ukoliko savlada Kamaru Usmana, što je i uradio. Ipak javio se i bivši izazivač za titulu srednje kategorije koji je u nizu od 2 pobede a u poslednjih 5 nastupa ostvario je 4 pobede uz jedan jedini poraz od tada aktuelnog šampiona u njegovom napadu na titulu protiv Israela Adesanye.

Israel Adesanya i Jared Cannonier UFC 276, FOTO: mmajunkie.com

Jared Cannonier je u procesu oporavka od povrede. „Killa Gorilla“ smatra da je on zaslužio da napadne titulu srednje kategorije kada se vrati, ali ukoliko ne dobije odmah napad na titulu, želi borbu koja bi mu donela ponovni napad na titulu:

„Kada se vratim ako neće da mi daju priliku da napadnem titulu, onda želim sledeću stvar. Borbu koja me dovodi do titule. Ako mi kažu da je to Khamzat, uradimo onda to“

Cannonier smatra da bi Khamzata pre napada na titulu trebalo „testirati“ borbom na 5 rundi, a on se ponudio kao protivnik za neporaženog čečena:

„Oni stvarno žele da ga guraju do titule. Akoo moja sledeća borba nije za titulu, onda ću se sigurno boriti protiv sledećeg lika koji je na redu. A ako je to Khamzat, neka se to dogodi. Da vidimo šta on može da uradi na pet rundi“

Jared Cannonier je u UFC promociji zabeležio 10 pobeda i 6 poraza. Pored srednje takmičio se i u poluteškoj kategoriji. U poslednja dva nastupa ostvario je dve pobede i to protiv TOP boraca kategorije Sean Stricklanda i Marvina Vettorija.

Jared Cannonier pobedio Sean Stricklanda na UFC Vegas 66

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime