Magny nakon pobede nad perspektivnim kanađaninom: „Mislili su da će da me pobedi i uđe u top15!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Neil Magny (29-11) je dugogodišnji član top 15 velter kategorije. Nikada nije bio blizu meča za titulu ali njegov status u kategoriji je „gatekepper“ što znači da predstavlja pravi test za mlade borce koji žele da uđu u top 15.

Neil Magny pobedio Mike Malotta na UFC 297 u Kanadi, FOTO: mmajunkie.com

Upravo je takva sudbina bila za pojedine borce od kojih bismo izdvojili Shavkat Rakhmonova i Ian Garrya (kao neke od poslednjih) a u prošloj borbi se desila ista situacija sa Mike Malottom (10-2) na UFC 297 u Kanadi. Samo što ovoga puta perspektivni kanađanin nije uspeo da savlada iskusnog Magnya.

 

„Veoma je očigledno šta se ovde dešava. Dali su mi borca koji je neporažen u UFC, velika nada Kanade. Mislili su da će mene pobediti i time ući u top 15. Obožavam ovakve borbe i uvek ih dočekam raširenih ruku.“

Do meča sa Neilom, Mike je bio neporažen u UFC a sve tri borbe u najjačoj svetskoj MMA organizaciji je završio nokautom ili submissionom. Magny je u nedavnom intervjuu rekao kako mu je jasan metod UFC-a i da on nema ništa protiv toga.

„Na kraju krajeva tako stvari funckionšu ovde. Prošli meč sam ostao nedorečen, nisam uspeo da odradim posao. Da bih dobio priliku da se borim u top 5 ili top 10 morao bih pobediti još borbu ili dve. Pobeda protiv prosečnog borca mi ne donosi nikakve benefite zato bih voleo u sledećoj borbi da dobijem nekoga ko je bolje rangiran od mene. Kada sam dobio ugovor i borbu za poslednji meč, bilo mi je jasno kakva je stvar. Neporaženi protivnik na domaćem terenu, velika nada UFC-a. Sve je bilo kristalno jasno i UFC je želeo pobedu domaćina ali sam im pokvario planove.“

U prve dve runde, činilo se, plan Dana White je upalio. Malott je krenuo da „melje“ Magnya sa low kickovima i rušenjima, i bilo je jasno kako će se borba završiti. Ali pred početak treće runde, trener američkog borca je motivisao Magnya i tom prilikom mu rekao ili da završi posao u trećoj rundi ili ide kući sa dva poraza u nizu.

„Do početka treće runde stvari su bile jasne. Gubio sam sa 2-0. Trener mi je rekao da se moram podići i završiti stvar u trećoj rundi. Objasnio mi je da sledećih 5 minuta moram da pokažem ko sam. Skočio sam sa stolice pred treću rundu i rekao mu Da gospodine, uradiću to.“

Sredinom treće runde, Malott je ostao bez kondicije a Magny je to video kao šansu. Srušio je protivnika i zadao par ozbiljnih udaraca.

„Znao sam da je to to, udaraću ga dok sudija ne prekine meč“ – Izjavio je Magny.

Upravo se to i dogodilo, Magny je zadavao udarce dok se Malott nije branio. Sudija je upozorio kanađanina da će prekinuti meč i upravo je to učinio 15 sekundi pred kraj meča.
Neil je izjavio kako podržava odluku sudije za prekid meča.

 

„Na kraju krajeva, takav je sport. Dao mu je više šansi da se vrati u meč ali Mike nije iskoristio. Smatram da je dobio i više šansi nego što je trebao da se vrati u meč ali nije iskoristio. Podržavam odluku sudija. Dao mu je više zvučnih upozorenja, sudija je govorio kako mora krenuti da radi, ali ovaj nije to učinio. Prolazili su čisti udarci i to je bilo dovoljno za pobedu.“

Uzimajući u obzir prošlu borbu protiv Ian Garrya, Neil je znao da ovu borbu mora pobediti. Izjavio je kako mu je žao što je izgubio prve dve runde ali odradio posao i to je najbitnija stvar.

„Pobeda protiv borca poput Mike Malotta mi je dala veliko samopouzdanje za nastavak karijiere. Videćemo kakve organizacija ima planove za mene.“

Videćemo kakve planove čelnici UFC promocije imaju za iskusnog Magnya. Američki velteraš je u dobroj formi i uprkos njegovim godinama sigurno je da ćemo ga još dugo gledati u UFC-u.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Triangle TV (@triangle.tv)

Autor Bojan Savičić

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime