DA LI STE ZNALI? UFC borac i Neymarov telohranitelj!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Sve velike svetske zvezde imaju privatno obezbeđenje. Jedan od najboljih svetskih fudbalera brazilac Neymar je u jednom momentu imao aktivnog UFC borca kao svoje privatno obezbeđenje.

Nordine Taleb i Neymar

Vratimo se malo u nazad. Bio je to 3. avgust 2017. godine kada je odjeknula „bomba“ da Neymar napušta Barselonu i u rekordnom transferu od 222 miliona eura pojačava francuskog velikana PSG čime je postao najskuplji fudbaler svih vremena.

Neymar

S obzirom da je u tom momentu bio jedna od najvećih zvezda na planeti i da mora da promeni grad, Neymar je dolaskom u Pariz morao i da angažuje svoje privatno obezbeđenje, jer znamo da Pariz i nije baš „bezbedan“ grad.

Neymar i njegov tim odlučuju da angažuju momka koji dobro „poznaje grad“ i koga u Parizu jako poštuju, u tom trenutku UFC borac velter kategorije Nordin Taleb. Pošto MMA nije bio legalan sport u Francuskoj sve do 2020. godine, Taleb koji inače živi u Parizu, je svoju karijeru gradio u Kanadi i bio član renomiranog „Tristar Tima“ koji prevodi Firas Zahabi.

Nije poznato koliko je Taleb zaradio čuvajući u tom momentu najskupljeg fudbalera na planeti, ali sigurno se radi o „astronomskoj cifri“. Uprkos tome Nordine nije zapostavio svoju MMA karijeru i paralelno se borio u UFC promociji dok je čuvao brazilskog asa.

Nordine Taleb UFC

Nordin Taleb je svoju MMA karijeru započeo relativno kasno sa svega 27 godina. Uprkos činjenici da je „zakasnio“, Nordine je uspeo da se dokopa UFC promocije gde je upisao čak 13 nastupa (7 pobeda i 5 poraza) a zabeležio je i 3 nastupa u Bellatoru (2 pobede i 1 poraz).

Tabel nokautirao Silvu

Njegov najveći uspeh je UFC TOP 15 velter kategorije, a trenutak koji je obeležio njegovu karijeru je nokaut nad brazilcem Erick Silvom. U UFC je došao preko popularnog „The Ultimate Fightera“ u sezoni Kanada vs Australija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Triangle TV (@triangle.tv)

Svojom karijerom kada se uzmu sve okolnosti je kako kaže zadovoljan, ali je svestan da je moglo možda i bolje:

„Uprkos činjenici da sam svoju MMA karijeru započeo vrlo kasno (27 godina), osećam da sam imao sjajnu karijeru, TOP 15 je najviša tačka koju sam dostigao. Da li sam mogao bolje? Verovatno da jesam, ali ko zna…“

Na kraju kako sam Nordine kaže, najvažnije je završiti borilačku karijeru a bez povreda i fizičkih i psihičkih posledica:

„Završavam svoju borilačku karijeru vrlo dobrog zdravlja, fizički i psihički, a to je na kraju i najvažnije! Kada pogledam u nazad, osećam se blagoslovljeno i zahvalno za ovo lepo putovanje i sve ljude koje sam upoznao.“

Nordine Taleb svoju MMA karijeru završava sa 15 pobeda i 7 poraza. Zvanično se oprostio od MMA sporta 11. oktobra 2023. objavom na svom Instagram profilu. Nakon UFC-a trebao je da nastupi u francuskoj promociji ARES FC, ali ga je povreda sprečila. Taleb je otvorio svoj TNT Gym koji se nalzi u Francuskoj i u Dubajiu. Želimo mu puno sreće u nastavku karijere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nordine taleb (@tnt__mma)

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime