Duško Todorović dobio protivnika! Čeka ga nekada jedan od najvećih UFC potencijala!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Srpski UFC borac srednje kategorije Duško Todorović (12-4 UFC 3-4) vraća se u kavez nakon povrede kolena.

Duško Todorović nastupa na UFC Vegas 89

Kao što znamo, Todorović je povredio koleno u svom poslednjem nastupu na UFC 286 u Londonu protiv Chris Duncana još 18. marta 2023. godine. Gotovo godinu dana kasnije vraća se u kavez protiv jednog od najvećih UFC potencijala za kojeg je UFC imao „velike planove“ i projektovao ga za „novog šampiona“ u srednjoj kategoriji.

Duško Todorović, FOTO: mmajunkie.com

Duško će se boriti 23. marta na UFC Vegas 89 u Las Vegasu protiv 26-godišnjeg Edmen Shahbazyan (12-4 UFC 5-4). Ovaj američko-jermenski borac je u UFC došao kao osvajač TUF sezone 28 a nastupio je i u DWCS. Predstavlja čuveni Xtreme Couture Tim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Triangle TV (@triangle.tv)

U prvih 4 UFC nastupa, Shahbazyan je ostvario 4 pobede (3 ekspresna prekida). Ušao je u TOP 15 sa samo 22 godine i perfektnim skorom od 9-0, ali onda kreće „pad“ perspektivnog srednjaša. Od poraza od Derek Brunson, Edmen beleži slabije rezultate i u poslednjih 5 nastupa ima samo 1 pobedu.

Činjenica je da se borio sa samim vrhom srednje kategorije pa su porazi pored spomenutog Brunsona došli i od Jack Hermanssona, Nassourdine Imavova i u poslednjem nastupu od Anthony Hernandeza. Jedini borac kojeg je uspeo da pobedi u poslednjih 5 nastupa je Dalcha Lungiambula, kojeg je savladao atraktivnim nokautom.

Edmen Shahbazyan

Shahbazyan je kao i Todorović kompletan MMA borac, ali „specijalka“ mu je borba na nogama. Od svojih 12 pobeda čak 10 puta je slavio nokautom ili tehničkim nokautom uz 1 pobedu prisiljavanjem protivnika na predaju. Odlično uparivanje dvojice atraktivnih boraca.

Odlična prilika za Duška da potencijalnom pobedom uđe u sam vrh srednje kategorije. Želimo mu puno sreće i verujemo u pobedu!

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime