Dana White: „Jim Miller je napravio milione dolara u UFC!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prema rečima izvršnog direktora UFC-a Dana Whitea, dugogodišnja karijera Jima Millera mu je donela milione dolara.

Dana White i Jim Miller

Miller (37-17 MMA, 26-16 UFC) drži UFC rekord za najviše borbi i pobeda u istoriji UFC organizacije. U svom poslednjem nastupu savladao je Gabriela Beniteza na UFC Vegas 84. 40-godišnji Miller je čak 46 puta zakoračio u UFC oktagon, zaradivši bonus od 50.000 dolara u 15 svojih borbi.

Jim Miler pobedio Gabriel Beníteza na UFC Vegas 84

Dana White je pričao o pravilu UFC kompanije što se tiče plaćanja i uporedio UFC sa boksom:

“Kada postaneš svetski šampion, onda postaješ partner. Kada dobijete pojas, delite zaradu od plaćanja po gledanju. Boks  tako funkcioniše. Ko god je šampion u boksu, vama pripada lavovski deo prihoda. Ovde je to podeljeno svima. Upravo sada imamo tipa koji ima 40 godina i koji je u ovom vrućem nizu, čoveče.“
“Zove se Jim Miller. On je tu oduvek. On je tu otkako smo kupili kompaniju, i još uvijek se bori. On će se boriti na UFC-u 300. On je tip kojeg bi u boksu nazvali „journeyman“, zar ne? Ako pitate većinu ljudi, oni ne bi znali ko je Jim Miller, a tip je zaradio milione dolara.”

Miller se sastaje sa Bobbyjem Greenom (31-15-1 MMA, 12-10-1 UFC) 13. aprila na UFC 300 u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Dok Miller nema status „zvezde“ među velikim delom novije publike, White kaže da borac poput njega nikada ne bi mogao da zaradi toliku svotu novca u boksu:

„Nikad nije došao do tog nivoa (da postane UFC šampion). Momci koji imaju status „journeymana“ u boksu nikad ne zarađuju toliki novac. To je zato što smo mi usresređeni na ugovaranje kvalitetnih borbi sa velikim borcima.
“Ako možete da opstanete ovde određeno vreme, zarađivaćete jako dobro. Živećete lepo, izdržavaćete svoju porodicu, možete da kupite kuću. Nećete imati 30-40 miliona dolara, ali ćete imati 6, 7, 8 miliona dolara, a većina ljudi ne bi ni znala ko je on.”

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime