Edson Barboza podnosi žalbu zbog sudijske odluke na UFC 242

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Edson Barboza i njegov tim su se javili posle subotnjeg poraza sudijskom odlukom od Paula Feldera. Imali su vremena da razmisle, pa su odlučili da se žale i ponište pobedu Paula Feldera.

Barbozin tim je u razgovoru sa MMA Junkie rekao da planira da podnese žalbu na rezultat i ponište odluku. Nadaju se da će odluka biri promenjena.

Edson Barboza

Barbozin menadžer Alex Davis rekao je:

Ovde se radi o principu! Mi kao ljudska biće često nismo sposobni realno oceniti stvari za koje smo vezani. Razumem to i zato pazim šta izgovaram dok ne odgledam meč još jednom na miru. U ovom slučaju, ne samo ja nego i čitav svet to vidi na isti način kao ja.

To uopšte ne znači da ne poštujem Paula Feldera, kojeg volim kao čoveka i kao borca, kao i njegov tim. Oni su sjajni momci, ali istina je da je ceo svet video da je Edson Barboza pobedio u tom meču. Nije mi samo jasno kako je jedan sudija bodovao 30-27 za jednog borca, a drugi sudija 30-27 za drugog borca. Sa time se slaže i tim Paula Feldera. Očigledno da tu nešto nije u redu.

Bodovne karte sudija

Howie Booth je bodovao 30-27 u korist Barboze, dok je nejgova koleginica Maria Makhmutova dodelila Felderu 30-27. Presudno odluku doneo je  David Lethaby koji je bodovao 29-28 u korist Paula Feldera, i doneo konačnu odluku o pobedniku meča. Veliki problem za Barbozin tim je to što u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne postoji komisija koja reguliše event i faktičkni nema kome da se žali.

Ovo je odluka koja će i te kako imati uticaj na Barbozinu karijeru, rekao je Davies

Ovo je velika stvar. Zamislite šta će se sada dogoditi njegovoj karijeri nakon ovakvog poraza koji nije zaslužio. Moramo da promenimo rezultat, a siguran sam da ćemo tu i učiniti! Koliko god da to teško izgleda u ovom trenutku, mi nećemo odustati, tražićemo da se poštuju principi!

Videćemo kako će se odvijati ova situacija. Barboza ima 4 poraza u zadnjih 5 nastupa. Teški dani su ispred Barboze i njegovog tima, a mi se nadamo da će se Barboza vratiti na pobedničke staze i da ćemo da gledati uskoro opet u akciji.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime