Francis Ngannou: „U porazu od Stipe sam naučio više nego u poslednje 4 godine!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Francis Ngannou je postao UFC šampion teške kategorije nakon pobede nad Stipom Miočićem na UFC 260 u martu ove godine.

Stipe Miočić i Francis Ngannou, FOTO: espn.com

„Predator“ je stigao do pobede nokautom u „svom stilu“ u 2. rundi borbe. Mnoge je iznenadio napred Ngannoua u ovom meču, koji nije „ličio“ na onog iz prvog duela njega i Stipe Miočića.

Francis Ngannou nokautirao Stipu Miočića

Stipe Miočić i Francis Ngannou su se borili prvi put u januaru 2018. godine kada ga je Miočić pobedio totalnom dominacijom nakon 5 rundi borbe. Ngannou je kako i sam kaže taj poraz bio prekretnica u karijeri i od tada njegova karijera ide uzlaznom putanjom i izvukao je pouku iz poraza:

“Pre skoro četiri godine, ostao sam kratak u mojoj prvoj borbi za titulu protiv velikog Stipe Miočića, ali te noći sam i pored neželjenom ishoda borbe shvatio da nisam izgubio. Ne zato što nisam bio niti blizu bodovno, već zato što sam znao da sam te noći naučio više nego u poslenje četiri godine u mma sportu. Bez tog poraza, nisam siguran da bih uspeo da pobedim u revanšu jer bih napravio iste greške koje sam pravio pre tri godine. Nelson Mandela je rekao: Ja ne gubim, Ili pobeđujem ili učim.“

Francisa Ngannoua očekuje prva odbrana titule UFC šampiona teške kategorije ni manje ni više nego protiv svog bivšeg prijatelja i sparing partnera, Ciryl Ganea 22. januara.

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime