Francisco Croata Barrio: Iskusniji sam i bolji od Vasa! Ovo je najveće rivalstvo na Balkanu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Megdan je najavio da će 7 event po redu predvoditi Vaso Bakočević vs Francisco Barrio Croata. Ovaj duel je izazvao puno reakcija publike na Balkanu i možemo slobodno reći da skoro nije bilo ovako iščekivanog meča.

Ova dva borca su trebala da se bore na FFC još davne 2015 godine, ali je Vaso otkazao borbu zbog nastupa na najboljoj Evropskoj promociji KSW.

Odradili smo kratak intervju sa Argentinskim borcem koji živi i trenira u Hrvatskoj. Pitali smo ga šta misli o ovom meču i o svom narednom protivniku :

  • Napokon je došlo do meča između tebe i Vasa, šta misliš ovoj borbi?

Mislim da je to najveće rivalstvo koje postoji na Balkanu, borba je već trebala bit pre 5 godina al je Vaso otkazao 20 dana pre meča.

  • Gde misliš da je tvoja prednost u odnosu na njega?

Moja prednost mislim da je na parteru, u rvanju, snagi i kondiciji, a i u stand up nije bolji od mene.

  • U kakvom ste odnosu ti i Vaso i kako je došlo do rivaliteta između vas dvoje?

Nije mi uopšte drag jer glumata frajera koj nije! Prošao je na KSW pored mene i pravio se da me ne vidi, a pre je  govorio da će me razbiti čim me sretne negde. Rivalstvo je doslo pre 6 godina kad smo se borili u FFC

  • Vaso je dosta iskusniji borac sa velikim brojem mečeva koji je navikao da se bori pod pritiskom. Kako ćeš ti uspeti da izguraš ceo pritisak i hype oko ove borbe?

Iskusniji je samo što je više puta ušao u kavez, ali većina njegovih borbi su protiv boraca početnika pa zato ne mislim da ima više iskustva nego ja . Ima više borbi ali ja imam više iskustva s treniranjem, sa kvalitetnjim sparing partnerima i prošao sam više kampova nego on. Ja se takmičim u rvanju ceo život, ceo svoj život sam pod pritiskom na takmičenjima.

  • Da li si svestan da ljudi ovde obožavaju tvog protivnika i da ćeš biti na gostujućem terenu?

Ma nek ga obožavaju, obožavaće i mene kad vide da sam pravi borac!

  • Da li misliš da u slučaju pobede možeš doći do većih Evropskih organizacija?

Da, znam da ću doći u neku veliku organizaciju i da ću ga pobediti.

  • Ko će ti najviše pomagati u pripremama za meč?

Pomagaće mi ceo team ATT Zagreb, Filip Pejić , Jakob Kosić, Lemmy Krušič, Đani Barbir, Stipe Brčić, Patrik Čelić, Ivan Erslan, Sadiković i još dosta kvalitetnih sparing partnera koji dolaze kod nas na sparinge.

  • Nije te bilo duže vreme, trebao si da imaš povratnički meč na FNC koji se nije održao. Šta se tu dogodilo?

Nije me bilo duže vreme jer sam rvao za Argentinsku reprezentaciju od 2016, bio na placi pa me nisu pustali da radim MMA, ali sam celu 2015 i pola 2016 bio u SBG i trenirao s Conorom McGregorom, Gunar Nelson, Lukom Jelčićem, James Gallager , Artem Lobovim. Na žalost 2015 sumi se otkazale dve borbe u fight weeku zbog problema s protivnikom, pa se nisam uspeo boriti. Ali sam ja stalno trenirao MMA i napredovao jako puno u Stand up, videćete sve u borbi.

Da da trebao sam se borit na NFC i borba je počela ali nakon 9 sekundi se dečko onesvestio i završio u bolnici. Na žalost je imao problema s srcem i od adrenalina i još par stvari srce mu nije izdržalo pa eto. Bitno mi je da sam ponovo ojetio taj adrenalin i sve to prie borbe i što sam ušao u kavez.

Želimo ti puno sreće i vidimo se na Megdanu.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime