Gustafsson zapretio Werdumu: „Izmeniću mu lični opis!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Alexander Gustafsson se vraća iz penzije i nastupa 25. jula u teškoj kategoriji. Na svom debiju u teškoj kategoriji čekaće ga bivši UFC šampion Fabricio Werdum.

01. juna je bilo tačno godinu dana od kako se Alexander Gustafsson poslednji put borio. To je bilo na Fight Nightu u Stockholmu kada mu je Anthony Smith naneo težak poraz pred domaćom publikom, posle kojeg je „The Mauler“ odlučio da prekine karijeru i okači rukavice o klin. Nije dugo „izdržao“ u penziji Gustafsson, a karijeru nastavlja u teškoj kategoriji:

Nedostaje mi takmičenje i imam osećaj da još uvek nisam gotov. Nebitno je šta sam osećao u određenom trenutku, nikada nisam izgubio tu vatru u sebi.  Sad sledi nova kategorija i novi protivnici, vrlo uzbudljivo vreme je ispred mene. U poslednjih par nedelja sam doneo odluku o povratku, a uspeo sam da budem aktivan celo ovo vreme, uprkos situaciji koja nas je snašla.

Prokomentarisao je Gustafsson i odluku o promeni kategorije:

Uvek sam bio veliki poluteškaš. Širok sam i hodam sa dosta kilograma . Uvek sam skidao oko 15 kilograma da bih zadovoljio granicu poluteške kategorije. Sad sam ugovorio meč šest do sedam nedelja ranije. Da sam u poluteškoj, ne bih uspeo da skinem kilograme. I pored svega toga, već duže vreme sam hteo da se testiram u teškoj kategoriji, želeo sam to novo iskustvo. 15 godina nisam u nedelji borbe mogao da pojedem  testeninu sa piletinom. Pored toga, uvek mi se kod skidanja kilograma pojavi i neka povreda, leđa, kolena ili nešto drugo. Dugogodišnje skidanje kilograma nosi svoje posledice.

Ispred sebe imaće iskusnog Fabricia Werduma. Bivšeg UFC šampiona teške kategorije, koji se vratio posle dvogodišnje suspenzije. Više nije u formi u kakvoj je bio, ali i sam Gustafsson zna da je Werdum jako iskusan i i dalje opasan protivnik:

On je iskusan borac koji je legenda ovog sporta. U poslednjih par godina je dobio nešto kilograma, ali ne sme to da se podceni.  To je borac prepun trikova u rukavima i legitiman je crni pojas BJJ. Osim toga, kao i svi borci u toj kategoriji, udara poprilično jako. Automatski mi je to sjajan izazov i jako sam motivisan da se borim protiv njega. Odmah ću krenuti svim silama, potpuno sam spreman za sve što mi može ponuditi. Ovo nije igra i tog sam svestan, ućiću unutra i izmeniti mu lični opis, uzeti tu pobedu i onda pogledati šta mi dalje sledi.

 

UFC Fight Night na „Fight Islandu“ gde se bore Gustafsson i Werdum, predvode Daren Till i Robert Whittaker. Pored ove dve glavne borbe, očekuje nas još jedan zanimljiv duel pogotovo za starije ljubitelje MMA, revanš Mauricia Shogun Rue i Antônio Rogério Nogueire.

Ko pobeđuje u ovom meču?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime