Joe Rogan: „Borci zaslužuju da budu bolje plaćeni, ali … „

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedno od zaštitnih lica UFC-a i najbolji svetski podcaster, Joe Rogan ima podeljeno mišljenje o trenutnoj situaciji i krizi koja drma UFC.

U pogrešnom trenutku kako kaže Rogan došlo je do problema. Jon Jones i Jorge Masvidal su među najvećim zvezdama koje UFC trenutno ima na svom rosteru, a javno su izneli nezadovoljstvo zbog malih primanja koje UFC obezbeđuje borcima. Čak su izjaili kako su spremni da napuste UFC kompaniju.

Joe Rogan je tokom svog Podcasta izneo stav i mišljenje o ovoj situaciji. Razume i slaže se sa borcima koji definitivno zaslužuju veću zaradu, ali isto tako ne može da razume borce koji su potpisali ugovor na 8 borbi i u međuvremenu su postali popularniji i sada žele da potpišu nov ugovoru. Kako kaže Rogan u trenutku kada je ceo svet u krizi zbog globalne pandemije COVI-19 virusa:

„Mislim da zaslužuju da budu plaćeni, svi zaslužuju. U stvari, takvo je pravilo u svietu. Svako treba da dobije najviše što može i treba da ide ka tome. Ali ovo je takođe i posao. Ako imaju problema za koje verujem da imaju, jer sa njima ne razgovaram o finansijama, razumem. Endeavor je u problemima, otpustili su puno ljudi, većina poslova u ovom trenutku pati, a posebno industrija zabave. Šta da rade? Verujem da je trenutno manje novaca jer nema publike, a to je ekstremno velika zarada. Isto tako su tu borci koji su već dogovorili neke stvari. Ako si potpisao ugovor na osam borbi, za određenu svotu po borbi, a onda odjednom želiš da pregovaraš jer si u međuvremenu postao popularniji, to mi nema smisla. UFC je postavio svoj stav. Žele da održavaju događaje za vreme pandemije, ali nisu spremni da ulaze u nove pregovore. Dali su izbor borcima da li žele ili ne žele da se bore pod ovim uslovima.

Dana White je izjavio kako UFC neće otpustiti ni jednog zaposlenog čoveka u kompaniji tokom pandemije COVID-19 virusa, dok većina poslodavaca otpušta svoje radnike. Kako stvari trenutno stoje, UFC nema nameru da obnavlja ugovore borcima, već će se boriti po ugovorima koji su potpisani.

Da li je Rogan u pravu ?

Loading ... Loading ...

Poslednje vesti

Povezani članci

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime