Josh Barnett ulazi u Bellator sa 2 želje: Pobeda nad Baderom za titulu i borba sa Fedorom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Josh Barnett (35-8) ima jasne ciljeve pred ulazak u možda poslednje poglavlje svoje bogate MMA karijere. Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji debitovaće u Bellatoru u petak 20. decembra na Bellator 235 na Havajima gde će se u glavnoj borbi večeri boriti protiv Ronny Markesa.

Foto: bjjpenn.com

Barnetta je vodio bitku sa Američkom Antidoping Agencijom koja upravlja UFC antidoping programom, koja ga je možda i sprečila još ozbiljnije karijere. Na kraju je Barnett dobio ovaj slučaj protiv Američke Antidoping Agencije i uspeo da dokaže da je njegov test nije bio nelegalan, ali ceo taj proces je trajao dve godine i sprečio ga da se takmiči za to vreme.

Sada je 42 godišnji Barnett pred novim poglavljem u svojoj karijeri i kako kaže ponovo se oseća živim jer mu je borba nedostajala:

To je zabavno samo po sebi ali to je proces. Teško je ali morate se nositi sa tim, a razlog zbog kojeg to radite je zato što ima nešto svetlo na kraju tunela. Treba uživati dok možete da sa svojim telom radite ono što želite.

Za Barnetta je Markes samo telo koje je postavljeno ispred njega. Kako kaže borba na Havajima zavisi samo od njega i od onoga što on može da uradi u kavezu:

Ne radi se ovde o njemu. Ovde je bitno koliko sam ja oštar, spreman i slosoban. Ne očekujem ništa od Ronny Markesa osim najboljeg. Nadam se njegovom najboljem izdanju te večeri, ali za mene je to samo još jedna borba u nizu. Znam šta treba da radim da bih najbolje funkcionisao i dok god to mogu, ja ću biti zadovoljan onime što se tamo i dogodi. Sumnjam da ću iskusiti bilo šta drugo osim pobede, ako budem u najboljem izdanju.

Pobeda nad Markesom je prvi korak Barnetta u Bellatoru, ali The Warmaster ima još dva cilja:

Bila bi mi velika čast i zadovoljstvo da još jedan pojas stavim na svoje rame. Takođe bi povećao moju zaradu.

Trenutni šampion u Bellatorovoj teškoj kategoriji je Ryan Bader koji drži pojas i u poluteškoj kategoriji. Kako kaže Barnett, Bader je dobar borac ali ne dovoljno dobar da ga drži dalje od svojih ciljeva:

Čvrst je fajter, stvarno mu se divim. Imao je sjane nastpe na Bellator heavyweight grand prix. Mislim da bi bilo glupo osporiti ono što je Bader učinio, ali ne vidim nekoga ko bi mogao da me spreči da ne budem prvak. Bolji sam borac od njega, veći sam!

Titula šampiona u Bellatoru nije jedino što je na umu Josh Barnettu. Voleo bi kako kaže da se sastane sa Legendom i kolegom iz PRIDE-a:

Pored pojasa, Fedor Emelienenko je jedino što stvarno vidim u Bellatoru. Nadam se da ću dobiti priliku da budem u ringu sa svojim prijateljem i legendarnim i neverovatnim borcem kakav je Fedor Emelianenko. Nadam se da će on i Rampage odraditi vrhunsku borbu i izaći iz nje bez povreda.

Kako vam deluju ciljevi koje je sebi zacrtao Josh Barnett ?

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime